Getest: de voedende shampoo van Electric London

De resultaten na de test van de ‘Hydrate Shampoo’ van het Londense label Electric liegen er niet om. Wie last heeft van extreem droog haar, kan met deze shampoo aan de slag.

De resultaten na de test van de ‘Hydrate Shampoo’ van het Londense label Electric liegen er niet om. Wie last heeft van extreem droog haar, kan met deze shampoo aan de slag.

Het is vaak moeilijk om het kaf van het koren te scheiden als het op haarproducten aankomt. Het aanbod is zo groot en vaak zien we door de bomen het bos niet meer. Een shampoo vinden die specifiek inwerkt op de noden van het haar, dat is geen sinecure. In de supermarkt of in de beautywinkel kan je shampoo terugvinden voor alle kleuren, volumes en mogelijke problemen. We twijfelen er ook niet aan dat heel wat mensen hun shampoo kiezen op basis van de geur. Het kiezen van een shampoo is vaak subjectief, waarbij het belangrijkste vaak wordt vergeten: de juiste verzorging. Op vlak van verzorging moét het een ‘match’ zijn tussen het product en jouw haar. Alleen dan zal de shampoo op een goede manier zijn werk kunnen doen.

Voor deze beauty-getest hebben we het reuzengrote aanbod van haarverzorgingsproducten uitgeplozen en is ons oog gevallen op het Electric Haircare-gamma. We onderwierpen de ‘Hydrate Shampoo’ van Electric London aan een test.

20 jaar ervaring

Electric Londen is een groeiend beautybedrijf uit Londen. De haarverzorgingsproducten werden ontwikkeld door Mark Woolley, een man met veel ervaring in de sector. Intussen werkt Wooley al twintig jaar in de beautyindustrie. Al zijn kennis, die hij over de jaren heen vergaard heeft, heeft hij nu in verzorgingspotjes gegoten. Het resultaat is een gamma haarproducten, van shampoo tot maskers en stylingproducten, onder het label ‘Electric Londen’. Met deze producten wil hij professionele haarverzorging tot bij de mensen thuis brengen. Door het gebruiken van de producten lijkt het alsof je net van bij de kapper komt en van dat gevoel houden we allemaal, toch?

Hydrateren omdat het moet

Het product dat ik heb uitgetest is de ‘Electric Hydrate Shampoo’ van Woolley. Dit product werd in 2013 genomineerd voor de Hair Awards en schopte het tot finalist. Dit wakkerde onze nieuwsgierigheid

enkel nog meer aan.

Het uitnodigende ontwerp van de tube ontgoocheld niet. Zelf heb ik enorm veel last van dun haar, dat snel vettig wordt en waarvan de puntjes droog zijn. Een goede hydratatie was dus essentieel. Voor het wassen van je haar met de shampoo van Electric, die je dagelijks mag gebruiken, heb je amper enkele druppels shampoo nodig. Het is belangrijk om te werken van de hoofdhuid naar de puntjes. Vooral aan de wortels moet je de shampoo goed inmasseren. Terwijl je kan genieten van een heerlijke geur, het lijkt wel alsof je in een kapsalon zit, laat je het product een klein minuutje inwerken. Uitspoelen gaat heel makkelijk. In combinatie met de conditioner zal het haar nog makkelijker te kammen zijn.

Zijdezacht, gevoed haar

Het resultaat? Ik wil niet in clichés hervallen, maar de beloftes op het etiket worden wel degelijk ingelost. Het haar is zijdezacht, voelt vederlicht aan en is gevoed van wortel tot puntjes. De kleur blijft mooi en je haar is volledig gehydrateerd. De lokken voelen gezond aan en het haar is zo licht als een veertje. Er valt een bepaalde schijn over het haar, waardoor alle dofheid is verdwenen. Ik kan dan niet anders dan positief zijn over deze shampoo, aangezien het product echt werkt voor mijn type van haar. Wel opletten als je geen conditioner gebruikt, want de shampoo geeft het haar wel kleine knopen. Goed doorkammen is de boodschap. Maar in het algemeen kunnen we besluiten dat dit een product is dat verzorging van het haar erg serieus neemt en probeert om de noden van het haar te begrijpen. Dit resulteert in een kapsel alsof je net van de kapper komt. Dat is zalig, toch?

Groot Brittannië is al in de ban van Woolley’s producten en het label is nu bezig met de verovering van de Benelux. De producten van Electric Haircare zijn in België onder meer verkrijgbaar bij Maison Figaro in Haacht.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content