Getest: de Dermalogica IonActive Power Treatment
In een speurtocht naar de beste versie van onze huid testten we een behandeling die al even futuristisch klinkt als wat ze belooft: een gelaatsverzorging met elektrisch geladen ingrediënten.
Wat het belooft:
Zichtbaar resultaat dankzij de hoge concentratie actieve ingrediënten die in de huid gedreven worden dankzij de geavanceerde massagetechniek. Geschikt voor ieder huidtype.
Hoe het werkt:
Het gepatenteerde IonActive System van Dermalogica bestaat uit vier ion actives; elektrisch geladen ingrediëntenformules die hoge concentraties krachtige ingrediënten bevatten. Iedere ion active is geformuleerd om een specifiek probleem aan te pakken:
- Retinol 1%: verstevigt de huid en vermindert tekenen van huidveroudering.
- Oligopeptide: verheldert de huid en gaat hyperpigmentatie tegen.
- Niacinamide: vermindert en voorkomt onzuiverheden.
- Hyaluronzuur: hydrateert de gedehydrateerde of gevoelige huid.
Naast de vier ion actives bevat de behandeling twee gelloids: een exothermische (verwarmende) en endothermische (verkoelende). Die worden in een laag over een ion active aangebracht om vervolgens ingemasseerd te worden en zo de actieve ingrediënten als het ware te verzegelen op en in de huid.
Mijn ervaring:
Wanneer ik me achterover laat zakken in de behandelstoel worden lamp en vergrootglas meteen bovengehaald voor een facemapping, waarmee de Dermalogica-dermatoloog kan bepalen wat voor huidtype ik heb en waar ik het meeste nood aan heb. Ik heb een fijne, maar vermoeide en een tikkeltje gedehydrateerde huid met weinig zichtbare poriën, dus wordt er meteen beslist om voor de hyaluronzuurbehandeling te gaan.
Qué? Hyaluronzuur of hyaluronan is een lichaamseigen suiker dat vaak wordt gebruikt voor cosmetische ingrepen zoals fillers, maar ook om de gewrichten te “smeren”. Hyaluronzuur wordt echter ook vaak aan huidverzorging toegevoegd omdat het celvernieuwing stimuleert, de huid diep hydrateert en de elasticiteit van de huid bevordert. Hoewel het “zuur” in de naam doet afschrikken is dit ingrediënt geschikt normaal gezien geschikt voor alle huidtypes. p>
Allereerst wordt mijn huid grondig gereinigd, waarna de ion active met hyaluronzuur wordt aangebracht. Ik krijg een elektrode op mijn huid en eentje in mijn hand waardoor het product via galvanische iotoforese diep in mijn huid kan dringen.
Qué? Via iontoforese worden actieve stoffen door de huid getransporteerd (transdermaal, heet dat) met behulp van lichte, haast onvoelbare stroom. Deze actieve stoffen zijn altijd positief of negatief geladen en de werking is vergelijkbaar met die van een magneet: twee gelijke polen van een magneet zullen elkaar afstoten. Daarom dat je bij een positief geladen stof de positieve elektrode moet gebruiken (en andersom), omdat de elektrode de stof tijdens het afstootproces dieper de huid zal intrekken. p>
Ik had verwacht dat het branderig zou aanvoelen maar afgezien van een lichte tinteling in mijn hand met de geladen elektrode voel ik er weinig van. Daarna word ik behandeld met één van de twee gelloids, al was de keuze voor welke gelloid wel even een punt van discussie. De koude gel zou mijn roodheid en kleine irritaties kunnen verzachten, terwijl de warme gel goed is voor de stress en de dehydratatie. Uiteindelijk opteert de dermatologe voor de exothermische gel die ze middels een heerlijke gezichtsmassage in mijn huid duwt.
Resultaat:
Ik was een tikkel nerveus; gezichtsbehandelingen lopen met mijn gevoelige huid vaker slecht dan goed af. Na de IonActive Treatment bleef mijn huid nog steeds kalm en voelde ze soepel en bijzonder gehydrateerd aan, een effect waar ik ook de dagen erna nog van zou genieten. Het was niet zozeer een zichtbaar resultaat, maar wanneer ik mijn gezicht aanraakte was ik verbaasd door hoe “vol” mijn huid voelde. Het is wel duidelijk dat je om écht van optimale resultaten te genieten een aantal behandelingen moet inplannen.
Praktisch: p>
Je kan een IonActive Treatment boeken in een gediplomeerd Dermalogica-instituut. De behandeling duurt zo’n 45 minuten en kost 109 euro. p>
(KS)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier