Getest: anti-cellulitiscrèmes

© iStock

Onze webredactie testte enkele veelbelovende middeltjes tegen sinaasappelhuid. Mochten ze vaarwel zeggen tegen de putjes in hun billen?

In het lijstje “middeltjes waarvan we écht hopen dat ze zullen werken” prijken anti-cellulitiscrèmes steevast op één. Een sinaasappelhuid is iedereen en niemand gegeven: mollig of slank, sportief of lui, een vette of droge huid: de cellulitisgoden slaan met een angstaanjagende willekeur hun klauwen in je dijbenen en billen zonder dat je de tijd hebt om huilerig “ma-ma-maar waarom dan?” te prevelen.

Geen wonder dus dat er ieder jaar nieuwe crèmes en producten op de markt gebracht worden om dit kwaal te bestrijden. Artsen zeggen dat enkel voldoende water drinken, sporten en een gezond dieet zonder te veel transvetten en suikers de sinaasappelhuid een beetje weten te bestrijden. De talrijke middeltjes die beloven die vervelende putjes weg te gommen zouden bovendien vooral (tijdelijk) werken omdat je je huid kneedt en vet makkelijker afgevoerd kan worden.

En toch.

Met de zomer in aantocht besloten we ( ‘m) te smeren. Omdat sommige producten wel héél veelbelovend klinken. Omdat je maar nooit weet. En omdat ‘wetenschappelijk onderzoek’ een indrukwekkender excuus is voor het bezet houden van de badkamer dan “gij hebt zeker nog nooit geprobeerd een mee-eter uit uw oor te verwijderen!”

Getest:

Nivea Q10 anti-cellulitis met shorty

Somatoline Cosmetic Professional System

Yves Rocher Clé Végétale Minceur

Lierac Body-lift Expert

Collistar 3 Minute Reshaping Mud

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content