Getest: afslankende en verkoelende gel van Somatoline

Annelien Boens

Vanaf nu houden we elke week één of meerdere beautyproducten onder de loep. Deze week: heeft de afslankende drainage-gel van Somatoline Cosmetic echt effect?

Vanaf nu houden we elke week één of meerdere beautyproducten onder de loep. Deze week: heeft de afslankende drainage-gel van Somatoline Cosmetic echt effect?

Het opschrift op de verpakking klinkt alvast veelbelovend. Deze gel met verkoelende touch zou een afslankend en drainerend effect hebben. Somatoline Cosmetic, een bedrijf dat er prat op gaat te kunnen steunen op wetenschappelijk onderzoek, beweert dat deze gel de benen van de testpersonen gemiddeld 1,2 cm slanker maakte na twee weken testgebruik.

De gel zou ideaal zijn voor vrouwen die last hebben van vochtophopingen rond de dijen, knieën, kuiten en enkels. Het beautyproduct zou de vetoplossing bevorderen, overtollig vocht afvoeren, onmiddellijk een licht gevoel geven en de benen remodelleren.

Dit product van Somatoline maakt gebruik van het innoverende Crio Dren-complex™, een bestanddeel dat onder meer de afslankende eigenschappen van cafeïne combineert met enkele drainerende stoffen. Er werd ook pepermuntextract en menthol toegevoegd, deze twee onderdeeltjes zorgen voor het koude-effect.

Het oordeel:

Op de gebruiksaanwijzing staat te lezen dat je de gel tweemaal per dag moet aanbrengen, gedurende twee weken. Het vergt wel een zekere discipline om dit in te passen in een druk ochtendschema, dat meestal in het water valt omdat ik net iets te laat uit mijn bed struikel. ’s Avonds is het echter wel makkelijk om mijn benen vlak voor ik naar bed ga goed in te smeren. Het verkoelende, verfrissende effect treedt meteen in. Dit zorgde vooral de eerste keer voor wat verbazing. Ik had hoogstwaarschijnlijk te kwistig gesmeerd, waardoor mijn benen na een halfuur nog steeds een beetje tintelden. De volgende keren, mits wat minder gel, was dit na een goede vijf minuten over.

Juist omdat je je benen elke avond hydrateert, voelen ze na verloop van tijd inderdaad zachter aan. Ook het verkoelende effect van de gel is een leuke bijkomstigheid, want zo kruip je met een fris gevoel in bed. Wat de centimeters betreft, bleef ik een klein beetje op mijn honger zitten. Wie weet ligt het aan de manier waarop ik de gel in masseerde en was mijn werkwijze niet doorgedreven genoeg. Maar al bij al vond ik dit product een leuke ontdekking en zeker het testen waard.

Annelien Boens

Somatoline Cosmetic – Afslankende drainage voor de benen (200ml, 34.19 euro)

Partner Content