Getest: 5 foundations

Lancôme – Teint idole Ultra 24 H (pompflacon 30 ml, 18 T: 45,25 euro)

Belooft: de hele dag door een comfortabel gevoel en een perfecte teint. Onze mening: deze foundation dekt vrij goed en heeft een eerder matte finish die lang houdt, al kon ik in de late namiddag een touch-up gebruiken. Het fluïde is geschikt voor een gemengde huid maar zal een droge huid te weinig comfort bieden. Verkrijgbaar: Parfumerie.

Bobbi Brown – Extra Repair Foundation SPF 25 (pot 30 ml: 46,80 euro)

Belooft: uv-bescherming, hydratatie en perfecte dekking. Onze mening: de pot vonden wij onpraktisch en niet zo hygiënisch, maar het effect van de foundation kon ons wel bekoren. Het product is deels verzorgend en geeft meteen een comfortabel gevoel dankzij de crèmetextuur die geknipt is voor eerder droge huidtypes. De foundation geeft een gemiddelde dekking en een instantglans die zichtbaar is maar niet overdreven. Verkrijgbaar: Info: 02 716 85 19. www.bobbibrowncosmetics.com

Givenchy – Eclat Matissime SPF 20 (pompflacon 30 ml: 47 euro)

Belooft: een luchtige textuur met éclat, maar zonder glans. Onze mening: het probleem met matte foundations is dat ze de huid snel uitdrogen, waardoor deze meer talg gaat produceren en gaat glimmen. Givenchy ontwikkelde een formule die de huid mat houdt zonder de talgklieren te stimuleren én zonder cake-effect: zinkparels worden actief wanneer ze in contact komen met talg, zonder de huid uit te drogen. Bonus: een lichte textuur, dito dekkend effect en degelijke uv-bescherming. Verkrijgbaar: Parfumerie.

L’Oréal – Lumi Magique (pompflacon 30 ml: 16,99 euro) Belooft: 24 uur hydratatie, 14 uur werkzaam, meer éclat, minder glimmen. Onze mening: L’Oréal heeft uitgebreid bestudeerd hoe een gezicht licht opneemt en weerspiegelt naargelang van de morfologie, van het huid- en het kleurtype. Met die kennis werd deze foundation ontwikkeld die lichtweerkaatsing gebruikt om imperfecties te camoufleren in plaats van ze te bedekken. Daardoor is de textuur erg licht, wat een natuurlijker effect geeft. Verkrijgbaar: Grootdistributie.

Maybelline – Fit Me! (pompflacon 30 ml: 11,99 euro, 12 T)

Belooft: een luchtige textuur die de huid laat ademen en die zich aanpast aan de natuurlijke huidskleur. Onze mening: het lichte fluïde zorgt eerder voor een soort gloed dan dat het dekt. Niet geschikt voor wie iets te verbergen heeft, wel voor iemand met een mooie huid die een stralend, natuurlijk effect zoekt. De realiteit, maar dan net iets mooier. Verkrijgbaar: Grootdistributie.

Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content