Gespot: weef een tapijt in je haar

Vergeet vlechten of hippe dotjes, deze zomer bedacht een trendy kapsalon uit Londen een nieuwe trend: het haartapijtje.

Vergeet vlechten of hippe dotjes, deze zomer bedacht een trendy kapsalon uit Londen een nieuwe trend: het haartapijtje. De festivals in de zomer brengen de creativiteit in de mens naar boven. Ook dit seizoen zagen we heel wat toffe ideeën op de wei, maar er is een trend die we toch specifiek willen toelichten: het haartapijtje.

In de jaren negentig was een haarlok, samengeperst met gekleurd touw, een hype bij jonge meisjes. Op zomerse evenementen gingen we steevast op zoek naar een standje waar ze ons haar onder handen konden nemen en keerden we gelukkig met een gekleurde lok terug naar huis. Anno 2014 is deze trend terug, hetzij wel in een licht aangepaste vorm. Hippe meiden kiezen voor een haartapijtje, wat we zeker niet mogen verwarren met een nektapijt.

Wie bedacht dit?

De trend van de haartapijtjes is ontstaan in Groot-Brittannië en meer bepaald bedacht door Alex Brownsell, goeroe van het bekende kapsalon ‘Bleach London’. Dit bedrijf, bekend voor ongekende haarkleuren zoals oranje, blauw of lila, ging aan het experimenteren met touw en kwam met het idee van een haartapijtje op de proppen. Het idee werd ‘gefinetuned’ voor een fotoshoot voor het tijdschrift ‘Dazed Magazine’. Op verschillende Britse festivals stond het Londense kapsalon met een ’tipi’ en toverde het haar van menig dames om tot festivalchickes met extra stof in het haar. Het haartapijtje geeft het kapsel extra pit en zorgt voor een ongeziene ‘eyecatcher’.

Zelf proberen?

Je mag het ‘weven’ van een tapijt in je haar zeer letterlijk nemen, want dat is precies wat Bleach doet. Een deel van het haar wordt apart genomen om er een tapijtje, in verschillende kleuren en eventueel met motief, in aan te brengen. De rest van het haar wordt meestal los gedragen. Hoewel het kapsalon aan de slag gingen op festivals, is het niet moeilijk om zelf thuis eens te proberen. De enige voorwaarde is wel dat je een vriendin bij de hand hebt die je kan helpen met weven. Je neemt enkele lokken en een beetje touw en weeft dit boven en onder het haar.

Deze trend is misschien niet iets om elke dag te dragen, laat staan om op jouw werk te verschijnen, maar we kunnen dit wel appreciëren. Niets leuker dan wat experimenteren voor een feestje of festival. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content