Gemiddelde vrouw draagt 515 chemicaliën

De gemiddelde Britse vrouw draagt elke dag ongeveer 515 chemicaliën op haar lichaam. Dat komt door het gebruik van cosmetica.

De gemiddelde Britse vrouw draagt elke dag ongeveer 515 chemicaliën op haar lichaam. Dat komt door het gebruik van cosmetica, zo blijkt uit een rondvraag bij 2.016 vrouwen door Bionsen, een verzorgingsmerk dat zich baseert op de oude Japanse thermale cultuur.

Een vrouw gebruikt de dag van vandaag hydraterende crème voor gezicht en lichaam, parfum, deodorant en diverse make-upproducten waardoor ze elke dag honderden chemicaliën draagt, aldus Bionsen. Een hydraterende crème kan meer dan dertig chemische bestanddelen bevatten. Parfum tot vierhonderd. Acht van de twaalf plaatsen waar vrouwen cosmetische producten gebruikten bevinden zich trouwens op het gezicht en het hoofd. Zo is een dagelijkse routine met hydraterende crème, foundation, blush, oogschaduw, haarspray en parfum geen uitzondering.

Meer dan een derde van de vrouwen die deelnamen aan de studie waren zich niet bewust van de belangrijkste ingrediënten in hun verzorgingsproducten. Meer dan 70 procent van de vrouwen gaf te kennen niet bezorgd te zijn over het aantal chemicaliën op haar huid, en amper tien procent opteerde voor chemie-vrije cosmetica.

“Vrouwen zijn nog nooit zo fel met hun uiterlijk begaan geweest als nu. Hun verzorgingsgewoonten zijn in de loop der jaren ook enorm veranderd. Van een simpele wash and go gaat het nu naar manicures, valse wimpers, haarextensies en zelfbruiner”, aldus Charlotte Smith van Bionsen aan persagentschap Reuters. “Veel van de zogenaamde high tech cosmetica van de nieuwe generatie bevatten veel meer chemicaliën dan vroeger om betere resultaten te behalen. Maar dit betekent natuurlijk dat vrouwen veel meer chemische producten op zich dragen.”

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content