Geen make-up voor de modellen van Marc Jacobs

© Instagram

Tijdens de modeweken is de make-up erg belangrijk, want net als bij de outfits bepalen de make-uplooks het straatbeeld van de komende seizoenen. En als het van Marc Jacobs afhangt, dan hoeven we komende zomer niets te smeren behalve een hydraterende crème.

Tijdens de modeweken is de make-up erg belangrijk, want net als bij de outfits bepalen de make-uplooks het straatbeeld van de komende seizoenen. En als het van Marc Jacobs afhangt, dan hoeven we komende zomer niets te smeren behalve een hydraterende crème. Op de slotdag van de New Yorkse modeweek toverde Marc Jacobs nog een verrassing uit zijn designerhoed. De Amerikaanse ontwerper stuurde zijn modellen de catwalk op zonder make-up. Adriana Lima en Kendall (want Jenner wil ze er niet meer bij) hoefden dus geen uren in de make-upstoel te zitten om een catwalklook aangemeten te krijgen.

‘Ik hou niet van de gulden middenweg’, vertelde François Nars van NARS Cosmetics, die de verzorging van de modellen op zich nam, aan Elle USA. ‘Ofwel kies je voor veel make-up voor een sterke look, ofwel ga je voor een sterke look zonder make-up.’ De modellen kregen wel een bobkapselpruik, iets wat Marc Jacobs de voorbije seizoenen wel meer deed.

De make-up paste perfect bij het grote normcore-gehalte van de collectie, geen fransjes en tierlantijntjes. Beige, kaki, camel en chocoladekleuren kwamen terug in zowat elke look. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content