Wij geven u 5 tips mee om stress het hoofd te bieden.

Een overvolle agenda, een drukke dag: stress loert om de hoek! Het energiepijl daalt en we voelen ons moe en futloos. Maar laat je niet vangen door stress en leer met kleine trucjes om je weer energiek te voelen. Want energie zorgt er ook voor dat je de kracht hebt om stress in de toekomst te voorkomen.

Hier zijn 5 snelle trucjes om stress tegen te gaan:

1. Voldoende nachtrust. Tijdens de nacht, en dat liefst gemiddeld acht uur lang, slapen we en op dat moment verwerken onze hersenen de gebeurtenissen van de dag. De impulsen krijgen een plek. Dit zorgt voor rust in het 'koppeke'. Hierdoor ga je rustiger zijn en de volgende dag meer weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Je zal creatiever kunnen omgaan met probleemstellingen die je worden voorgegelegd en de stress zal onder controle blijven. Lig 's nachts ook niet te piekeren over problemen en taken, morgen is er een nieuwe dag om dit onder handen te nemen.

2. Lach je tanden bloot. Een wondermiddel tegen stress. Je laat je 'schild' even los en toont je zachtere kant. Luidop lachen kan ook wonderen doen. Dit verhoogt de hoeveelheid zuurstof die naar de organen stroomt. Het bloed gaat sneller door de aderen pompen en hierdoor worden de stresshormonen afgebroken.

3. Vers sinaasappelsap. Elke ochtend appelsienen persen is misschien wat veel gevraagd, maar probeer toch in het weekend of enkel op zondag een glaasje vers appelsienensap te drinken. Dit bevat namelijk een hoge dosis vitamine C, wat een goede krachtbron is voor ons immuunsysteem. Niet enkel in de keuken, maar ook in de badkamer kan je aan de slag met sap van verse appelsienen. Even mengen met wat nootmuskaat, citroen en honing en dit mengsel in bad uitgieten. Ongeveer een kwartiertje in de huid laten trekken en dan uit bad komen. Heeft een kalmerende werking.

4. Huisdieren. Omgaan met dieren heeft een ontspannende werking op mensen. Slechts een paar minuten aandacht geven aan een dier of bezig zijn met die verzorging van je huisdier maken al 'happy' gevoelens los bij een mens. De bloeddruk daalt waardoor je rustiger zal worden. Bovendien heeft het spinnen van een kat een rustgevend effect.

5. Diep ademhalen. Trek de natuur in en ga op zoek naar een takje rozemarijn of lavendel. Je kan dit in de drogisterij of de natuurvoedingswinkel ook in potjes terugvinden. Enkele druppeltjes in heet water, een handdoek over je hoofd en diep inademen. Je luchtwegen worden vrijgemaakt en door het 'vrijer ademen' ga je je ook beter in je vel voelen. Geen drogisterij of bos in de buurt? Gewoon eens diep ademen kan ook al wonderen doen.

Laura Van Roey

Wij geven u 5 tips mee om stress het hoofd te bieden. Een overvolle agenda, een drukke dag: stress loert om de hoek! Het energiepijl daalt en we voelen ons moe en futloos. Maar laat je niet vangen door stress en leer met kleine trucjes om je weer energiek te voelen. Want energie zorgt er ook voor dat je de kracht hebt om stress in de toekomst te voorkomen. Hier zijn 5 snelle trucjes om stress tegen te gaan: 1. Voldoende nachtrust. Tijdens de nacht, en dat liefst gemiddeld acht uur lang, slapen we en op dat moment verwerken onze hersenen de gebeurtenissen van de dag. De impulsen krijgen een plek. Dit zorgt voor rust in het 'koppeke'. Hierdoor ga je rustiger zijn en de volgende dag meer weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Je zal creatiever kunnen omgaan met probleemstellingen die je worden voorgegelegd en de stress zal onder controle blijven. Lig 's nachts ook niet te piekeren over problemen en taken, morgen is er een nieuwe dag om dit onder handen te nemen. 2. Lach je tanden bloot. Een wondermiddel tegen stress. Je laat je 'schild' even los en toont je zachtere kant. Luidop lachen kan ook wonderen doen. Dit verhoogt de hoeveelheid zuurstof die naar de organen stroomt. Het bloed gaat sneller door de aderen pompen en hierdoor worden de stresshormonen afgebroken. 3. Vers sinaasappelsap. Elke ochtend appelsienen persen is misschien wat veel gevraagd, maar probeer toch in het weekend of enkel op zondag een glaasje vers appelsienensap te drinken. Dit bevat namelijk een hoge dosis vitamine C, wat een goede krachtbron is voor ons immuunsysteem. Niet enkel in de keuken, maar ook in de badkamer kan je aan de slag met sap van verse appelsienen. Even mengen met wat nootmuskaat, citroen en honing en dit mengsel in bad uitgieten. Ongeveer een kwartiertje in de huid laten trekken en dan uit bad komen. Heeft een kalmerende werking. 4. Huisdieren. Omgaan met dieren heeft een ontspannende werking op mensen. Slechts een paar minuten aandacht geven aan een dier of bezig zijn met die verzorging van je huisdier maken al 'happy' gevoelens los bij een mens. De bloeddruk daalt waardoor je rustiger zal worden. Bovendien heeft het spinnen van een kat een rustgevend effect. 5. Diep ademhalen. Trek de natuur in en ga op zoek naar een takje rozemarijn of lavendel. Je kan dit in de drogisterij of de natuurvoedingswinkel ook in potjes terugvinden. Enkele druppeltjes in heet water, een handdoek over je hoofd en diep inademen. Je luchtwegen worden vrijgemaakt en door het 'vrijer ademen' ga je je ook beter in je vel voelen. Geen drogisterij of bos in de buurt? Gewoon eens diep ademen kan ook al wonderen doen. Laura Van Roey