Frambozenpitolie: het nieuwe wondermiddel?

Het Belgisch cosmeticamerk Body&Bess lanceert verzorgingsproducten met frambozenpitolie. Jarenlang sleutelde het merk aan deze heilzame olie om het onderste uit de kan te halen. Met deze lijn springt het Belgische label op de wereldwijde trend van fruitoliën en zogenaamde super fruits.

Het Belgisch cosmeticamerk Body&Bess lanceert verzorgingsproducten met frambozenpitolie. Jarenlang sleutelde het merk aan deze heilzame olie om het onderste uit de kan te halen. Met deze lijn springt het Belgische label op de wereldwijde trend van fruitoliën en zogenaamde super fruits.

Het op en top Belgische label gaat er prat op het eerste cosmeticamerk ter wereld te zijn dat frambozenpitolie zodanig kan stabiliseren dat deze verwerkt kan worden in huidverzorgingsproducten. Na jaren van onderzoek lukte het hen om de heilzame eigenschappen van de olie te destilleren uit de pitten van frambozen en deze te verwerken in cosmetica.

Hoge dosis omega 6 en omega 3

Charlotte De Schepper is de oprichtster en het gezicht van Body&Bess en Patrick Gonry is de man achter de creatie van de cosmeticaproducten. Zij leggen uit dat de frambozenpitten een enorme hoeveelheid aan omega 6 bevatten. De hoge concentratie van dit essentiële vetzuur is de reden waarom het jaren duurde vooraleer ze de juiste stabilisatiemethode konden vinden en meteen een van de grootste voordelen van deze olie.

Naast omega 6, bevat frambozenpitolie ook een fikse dosis omega 3. Deze vetzuren zijn werkzaam als anti-aging en zijn voor 80% terug te vinden in frambozenpitolie. Ter vergelijking: de alom geprezen arganolie, die traditioneel gebruikt wordt bij de behandeling van huidziektes, bevat slechts 20% van deze essentiële vetzuren. Voorts bevat de frambozenpitolie ook heel wat vitamines A & E, die voedzaam zijn voor de huid.

Effecten op de huid

Volgens Body&Bess verzacht de olie geprikkelde of rode huid en helpt het jeuk verminderen bij muggenbeten. Ook rehydrateert het de huid en beschermt de frambozenpitolie tegen de zon. Voorts zou het schilfers helpen verminderen. Op langere termijn kan de olie ook pigmentvlekken vergaven, de droge én de vette huid stabiliseren, anti-verouderend werken en heilzaam zijn bij de weerstand van de huid. Ook mensen met een probleemhuid, zoals acne, psoriasis, eczeem en dermatitis, kunnen een positieve verandering opmerken na het gebruik van de olie.

Op en top Belgisch

Het label is honderd procent Belgisch. De persing van de pitten gebeurt in Lokeren en de afwerking van de producten vindt plaats in Antwerpen.

Momenteel biedt Body&Bess twee uitgebreide verzorgingsgamma’s aan. Care Pro werd speciaal ontwikkeld voor schoonheidsspecialistes en bevat twaalf producten. De Care lijn bestaat eveneens uit twaalf verzorgingsproducten, maar is gericht naar particulieren. (LP)

Het complete gamma is vanaf nu te koop op de webshop of via de schoonheidsspecialiste. Prijzen variëren tussen de 25 en 40 euro. Surf voor meer info en de webshop naar www.bodyandbess.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content