Fotoreeks #DAUGHTERDOESMYMAKEUP: Schoonheid volgens kleuters

#DAUGHTERDOESMYMAKEUP © Twitter/Elly Heise

Fotografe Elly Heise raakt een gevoelige snaar met haar fotoreeks over schoonheid. De kleuters kiezen voor onconventionele looks die volgens hen het mooiste in hun mama’s naar boven haalt.

Elly Heise vroeg aan een groepje meisjes om hun moeders zo mooi mogelijk te maken met make-up. De kleuters gingen ijverig aan de slag en kozen voor kleurrijke looks. De manier waarop de jonge meisjes schoonheid interpreteerden, is heel anders dan de norm die we vandaag de dag gewoon zijn. Ze gingen te werk vanuit een buikgevoel dat niets te maken heeft met het gebruikelijke schoonheidsideaal.

Subjectief schoonheidsbeeld

‘Een ding viel me op. De meisjes waren het gelukkigst met de meest rommelige elementen in hun werk. Dit deed me nadenken over de ware definitie van schoonheid en subjectief dit eigenlijk is. Daarom draag ik mijn reeks op aan mensen die de druk voelen om zich op een bepaalde manier te presenteren. Vooral vrouwen worden vanaf een jonge leeftijd geconditioneerd om hun hele leven lang te streven naar onbereikbare idealen,’ aldus de fotografe over haar werk.

Bekijk de fotoreeks via de website van Elly Heise. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content