Flora by Gucci

Gucci zet de bloemetjes buiten met de nieuwe parfumcollectie Gucci Flora Garden.

Gucci zet de bloemetjes buiten met de nieuwe parfumcollectie Gucci Flora Garden.

Glamorous Magnolia, Gorgeous Gardenia, Gracious Tuberose, Generous Violet en Glorious Mandarin: het zijn de vijf nieuwe geuren die Gucci deze lente op ons loslaat.

Met de collectie viert het modehuis één van haar bekendste motieven: de Flora. Het is de print die Rodolfo Gucci in 1966 ter ere van Grace Kelly ontwierp op basis van een gelijknamig schilderij. Frida Giannini, creatief directeur van het huis, haalde het motief in 2005 opnieuw uit de archieven. Ze gaf de Flora een tweede leven op tassen, printjurken en zelfs sieraden. Nu liet ze zich erdoor inspireren voor een collectie parfums.

De vijf verschillende aroma’s benaderen volgens Giannini de diverse facetten van de Gucci-vrouw : “de Flora Garden collectie viert de veelzijdige manier waarop een vrouw haar persoonlijkheid kan laten zien. Elke geur is anders, maar samen belichamen ze schoonheid en aantrekkingskracht.”

De parfums zijn opgebouwd op basis van zoete, frisse geuren als rode bessen, citrusvruchten en jasmijn. Ondertonen met muskus en sandelhout zorgen voor een sensuele basis. (IVDH)

De geuren zijn vanaf april 2012 verkrijgbaar. Gorgeous Gardenia, Gracious Tuberose en Glamorous Magnolia (in 50 en 100 ml) zijn overal verkrijgbaar. Generous Violet en Glorious Mandarin (alleen in 100 ml) zijn exclusief te koop bij Gucci stores over de hele wereld. Glorious Mandarin is naast de Gucci stores ook exclusief verkrijgbaar bij Planet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content