In het Grand Palais, hartje Parijs, kan je van 13 tot 25 november terecht voor een tentoonstelling over het parfum 'Miss Dior' van het Franse modehuis Dior.

Het parfum 'Miss Dior' zag het levenslicht in 1947. Het werd gecreëerd door Christian Dior als extraatje bij zijn debuutcollectie voor zijn gelijknamig modehuis. Tot op de dag van vandaag blijft het parfum fascineren en is het de favoriete geur van vele vrouwen. Ook bekende vrouwen zijn gek op Miss Dior, van vroeger tot nu. Onder meer Marlene Dietrich en Grace Kelly droegen Miss Dior. Vandaag is het uithangbord van de geur Natalie Portman.

De tentoonstelling zet het tijdloze karakter van het parfum in de kijker. Maar ook kunst krijgt een centrale rol. Zo werd aan 15 vrouwelijke artiesten gevraagd om hun kunstige interpretatie van het parfum te visualiseren. Onder meer Lee Bul en Karen Kilimnik laten zich inspireren door het bekende parfum en parfumflesje.

Daarnaast zullen er ook tekeningen te zien zijn van René Gruau, die campagnes tekende voor Miss Dior in het verleden. Maar ook andere inspiratiebronnen van Christian Dior zullen getoond worden. (LVR)

Miss Dior - Esprit Dior, van 13 tot en met 25 november in Grand Palais in Parijs.Toegang is gratis.

In het Grand Palais, hartje Parijs, kan je van 13 tot 25 november terecht voor een tentoonstelling over het parfum 'Miss Dior' van het Franse modehuis Dior. Het parfum 'Miss Dior' zag het levenslicht in 1947. Het werd gecreëerd door Christian Dior als extraatje bij zijn debuutcollectie voor zijn gelijknamig modehuis. Tot op de dag van vandaag blijft het parfum fascineren en is het de favoriete geur van vele vrouwen. Ook bekende vrouwen zijn gek op Miss Dior, van vroeger tot nu. Onder meer Marlene Dietrich en Grace Kelly droegen Miss Dior. Vandaag is het uithangbord van de geur Natalie Portman. De tentoonstelling zet het tijdloze karakter van het parfum in de kijker. Maar ook kunst krijgt een centrale rol. Zo werd aan 15 vrouwelijke artiesten gevraagd om hun kunstige interpretatie van het parfum te visualiseren. Onder meer Lee Bul en Karen Kilimnik laten zich inspireren door het bekende parfum en parfumflesje. Daarnaast zullen er ook tekeningen te zien zijn van René Gruau, die campagnes tekende voor Miss Dior in het verleden. Maar ook andere inspiratiebronnen van Christian Dior zullen getoond worden. (LVR) Miss Dior - Esprit Dior, van 13 tot en met 25 november in Grand Palais in Parijs.Toegang is gratis.