Exclusief bio-parfum

Het nieuwe Parijse parfumhuis Honoré des Prés pakt uit met biologische parfums.

Hoewel groen een absolute tendens is in de beautywereld, zijn ze eigenlijk nog schaars, de parfums die geen chemische stoffen bevatten. Het nog jonge Parijse parfumhuis Honoré des Prés kan wel uitpakken met een honderd procent natuurlijke, biologische parfumlijn.

Eigenaar Christian David vroeg de bekende parfumeur Olivia Giacobetti een collectie te ontwikkelen met natuurlijke ingrediënten afkomstig van de biologische landbouw. Voor de geuren werden onder meer bloemextracten uit Madagscar (Chaman’s Party), grassoorten (Bonté’s Bloom), citrusvruchten (Honoré’s trip) en zelfs wortels gebruikt (I Love les Carrottes). Haar meest recente reeks, de “We love NY collection”, is een ode aan New York. De eveneens biologische geuren werden daarom in de ‘all American Way’ verpakt in meeneemkoffiebekers (uit ecologische materialen).

Honoré des Prés bestaat nog maar twee jaar. Christian David verdiende zijn sporen als creative director bij bij Dior en Sisley alvorens het merk te lanceren. De naam is een samenvoeging van twee statige wijken in Parijs, de Faubourg Saint Honoré en Saint-Germain-des-Prés.

Honoré des Prés richt zich tot een exclusief publiek en dus zijn de prijzen in verhouding. Een flesje van 100 ml kost tussen 99 en 124 euro. In België zijn de parfums ook slechts verkrijgbaar bij twee verkooppunten: Verso in Antwerpen en Senteur D’ailleurs in Brussel.

Ann Heylens.

Verso
Lange Gasthuisstraat 11
2000 Antwerpen
Belgie


Senteur D’ailleurs sprl
Louizalaan 94
1050 Brussel
Belgie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content