Stel, u moet naar een trendy feestje. Maar 's avonds bij het opmaken ontdekt u dat uw favoriete lippenstift op is. Zou het dan niet makkelijk zijn als er zoiets als een beauty-automaat bestond die u snel even uit de nood helpt? In Santa Monica -misschien niet toevallig vlak bij Hollywood- dachten ze van wel. En dus is daar deze week de allereerste automaat met schoonheidsproducten geïnstalleerd.

De 'Utique' is gevuld met vijftig producten voor huid en haar die op de juiste temperatuur worden bewaard. Via een touch screen krijgt de gebruikster over elk daarvan gedetailleerde informatie, zoals de ingrediÃ"nten en tips voor het aanbrengen. Het toestel levert zelfs staaltjes af.

De gelijknamige verdeler van Utique wil het komende jaar in het hele land nog meer van dergelijke machines plaatsen. Onder andere in luchthavens, fitnesszalen en nightclubs. Of het idee ook naar Europa komt overwaaien, valt af te wachten...

Ann Heylens.

Stel, u moet naar een trendy feestje. Maar 's avonds bij het opmaken ontdekt u dat uw favoriete lippenstift op is. Zou het dan niet makkelijk zijn als er zoiets als een beauty-automaat bestond die u snel even uit de nood helpt? In Santa Monica -misschien niet toevallig vlak bij Hollywood- dachten ze van wel. En dus is daar deze week de allereerste automaat met schoonheidsproducten geïnstalleerd.De 'Utique' is gevuld met vijftig producten voor huid en haar die op de juiste temperatuur worden bewaard. Via een touch screen krijgt de gebruikster over elk daarvan gedetailleerde informatie, zoals de ingrediÃ"nten en tips voor het aanbrengen. Het toestel levert zelfs staaltjes af. De gelijknamige verdeler van Utique wil het komende jaar in het hele land nog meer van dergelijke machines plaatsen. Onder andere in luchthavens, fitnesszalen en nightclubs. Of het idee ook naar Europa komt overwaaien, valt af te wachten...Ann Heylens.