Euforie bij het opmaken

Vrouwen blijken euforisch te worden vlak voor ze zich gaan opmaken.

De Japanse cosmeticagigant Kanebo liet onderzoeken wat er door het hoofd van een vrouw gaat op het ogenblik dat ze zich opmaakt. En wat blijkt: ze wordt er euforisch van.

De onderzoekers in Tokio voerden hersenscans uit terwijl vrouwen zich opmaakten. Bedoeling was de cognitieve activiteiten te observeren die een rol spelen bij hoe vrouwen naar zichzelf kijken met en zonder make-up en welke kleuren een verschil maken. Ze ontdekten dat er een golf van euforie en optimisme door hen heen gaat op het ogenblik dat ze hun make-uproutine zullen aanvatten.

De wetenschappers gaan ervan uit dat de positieve gevoelens vlak voor het opmaken worden teweeg gebracht door de verwachting er beter te gaan uitzien. Ze vermoeden dat ook mannen bij hun schoonheidsrituelen, zoals scheren en het aanbrengen van after shave, zulke opgewektheid ervaren.

De informatie is belangrijk voor cosmeticabedrijven. Want deze gegevens kunnen hen helpen om producten te ontwikkelen die de gemoedsgesteldheid nog sterker beïnvloeden.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content