Wij vragen ons af wat reporters hopen als antwoord te krijgen wanneer ze een Victoria's Secret model uitvragen naar de geheimen van haar fabuleuze lichaam. Hopen ze op de dag dat er eentje zegt: "Ghoh, sporten of gezond eten doe ik in feite niet, je moet gewoon ondersteboven slapen en je wordt vanzelf slank"?

Fin. The Daily Mail heeft Erin Heatherton alleszins hoopvol een microfoon onder het bevallige neusje geduwd voor een interview waaruit blijkt dat -shock!- ze heel erg veel aan sport doet.

"Ik sport zo'n twee keer per dag, een keertje wanneer ik opsta en een keer voor ik ga slapen. Ik ga een half uurtje lopen en daarna doe ik yoga om mijn spieren warm te houden. 's Avonds doe ik ook nog wat butt lifts."

Toch doet ze ook enkele pedagogisch verantwoorde uitspraken: "Een fout die vele jonge meisjes maken is dat ze wel sporten, maar niet genoeg eten. Als je niet eet dan kan je het voordeel van al dat sporten ook niet zien. Je mag dan nog een miljoen butt lifts doen; als er niets te liften valt zal het ook niet uitmaken. Je lichaam heeft voedsel nodig!"

Om te eindigen met de dooddoener: "Het is belangrijk om fit te zijn, maar je mag niet te mager worden. You need to have curves." Wat die curves dan wel mogen wezen daar heeft iedereen het raden naar. We worden nu eenmaal zo vaak om onze oren geslagen met vrouwen die volgens de fotobijschriften "curvy" zijn dat we tegenwoordig zelfs ons meubilair zo gaan beschrijven aan onze binnenhuisarchitect.

Lauren Bans van New York Magazine schreef een opinie over de uitholling van de term, wat ons doet vermoeden dat de maatschappij genoeg heeft van zogenaamde "vrouwen met curves", maar er gewoon enkele nodig heeft met ballen (en een stevige pen). (KS)

Wij vragen ons af wat reporters hopen als antwoord te krijgen wanneer ze een Victoria's Secret model uitvragen naar de geheimen van haar fabuleuze lichaam. Hopen ze op de dag dat er eentje zegt: "Ghoh, sporten of gezond eten doe ik in feite niet, je moet gewoon ondersteboven slapen en je wordt vanzelf slank"? Fin. The Daily Mail heeft Erin Heatherton alleszins hoopvol een microfoon onder het bevallige neusje geduwd voor een interview waaruit blijkt dat -shock!- ze heel erg veel aan sport doet. "Ik sport zo'n twee keer per dag, een keertje wanneer ik opsta en een keer voor ik ga slapen. Ik ga een half uurtje lopen en daarna doe ik yoga om mijn spieren warm te houden. 's Avonds doe ik ook nog wat butt lifts." Toch doet ze ook enkele pedagogisch verantwoorde uitspraken: "Een fout die vele jonge meisjes maken is dat ze wel sporten, maar niet genoeg eten. Als je niet eet dan kan je het voordeel van al dat sporten ook niet zien. Je mag dan nog een miljoen butt lifts doen; als er niets te liften valt zal het ook niet uitmaken. Je lichaam heeft voedsel nodig!" Om te eindigen met de dooddoener: "Het is belangrijk om fit te zijn, maar je mag niet te mager worden. You need to have curves." Wat die curves dan wel mogen wezen daar heeft iedereen het raden naar. We worden nu eenmaal zo vaak om onze oren geslagen met vrouwen die volgens de fotobijschriften "curvy" zijn dat we tegenwoordig zelfs ons meubilair zo gaan beschrijven aan onze binnenhuisarchitect. Lauren Bans van New York Magazine schreef een opinie over de uitholling van de term, wat ons doet vermoeden dat de maatschappij genoeg heeft van zogenaamde "vrouwen met curves", maar er gewoon enkele nodig heeft met ballen (en een stevige pen). (KS)