Eerste Arabische ambassadrice voor L’Oréal

© EPA

De jonge Franse actrice Leïla Bekhti is het nieuwe gezicht van de cosmeticagigant.

Leïla Bekhti is de nieuwe ambassadrice voor cosmeticagigant L’Oréal Paris. De jonge Franse actrice, die ook net verkozen werd tot ‘Meest Veelbelovende Actrice’ op de Cesar Awards 2011, heeft islamitische roots. Dat L’Oréal haar koos als ambassadrice is dus niet zo voor de hand liggend.

“Leïla’s schoonheid is betoverend. Haar charisma en sterke persoonlijkheid maken haar tot de gewenste ambassadrice van L’Oréal,” zegt Global Brand President van L’Oréal Paris, Cyril Chapuy.

L’Oréal doorbreekt met deze benoeming taboes. “Onder invloed van economie en popmuziekcultuur evolueert het schoonheidsideaal van het Westerse Ken- en Barbiemodel naar een meer hybride, exotisch type schoonheid,” aldus Sofie Albrecht, beautyredactrice bij Knack Weekend. “Aziatische en Afrikaanse gezichten worden steeds meer mainstream, maar modellen met Arabische roots liggen moeilijker.”

Bekhti zelf is alvast heel blij met deze vooruitstrevende tendens. “Zolang ik mij kan herinneren zijn L’Oréalproducten en -reclames een deel van mijn leven. De kans krijgen om me bij dit team te voegen en ‘want ik ben het waard’ te zeggen, is voor mij heel speciaal,” aldus Leïla Bekhti.

Als nieuwe gezicht voor L’Oréal Paris treedt ze in de voetsporen van onder meer Beyoncé Knowles, Gwen Stefani, Freida Pinto, Jennifer Lopez, Laetitia Casta en Patrick Dempsey.

Lieselot Moerkerke/Vincent Fobelets

Bekhti schittert deze dagen in ‘La Source des Femmes’, de nieuwste film van Radu Mihaileanu, geselecteerd voor het 64e filmfestival van Cannes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content