Een stralende huid dankzij de moestuin

Een nieuw ecochic verzorgingsmerk op de markt: Vegetable Garden. Fruit en groenten als radijs, tomaat en cassis vormen de basisingrediënten.

Een nieuwe wind waait door de biocosmeticawereld en hij heet Vegetable Garden. Het merk gebruikt voor zijn producten ingrediënten uit de moestuin, zoals komkommer, framboos en aalbes.

De meeste biocosmetica zijn samengesteld op basis van kruiden, maar die van Vegetable Garden niet. Vijf soorten fruit en groenten uit de moestuin vormen de ingrediënten van deze verzorgingslijn voor gezicht en lichaam. Het ECOCERT-keurmerk verzekert dat deze producten niet op dieren werden getest en geen parabenen, siliconen, mineraaloliën en synthetische kleur- of bewaarstoffen bevatten.

In de plaats daarvan bevatten alle Vegetable Garden-producten radijs als natuurlijk bewaarmiddel. Courgettebloem, komkommer en cassisbessen zorgen voor het parfum terwijl glad parelzaad en extracten uit groen gras en de roucou-bloem de producten een fris kleurtje geven.

Het gamma bestaat uit drie producten voor het lichaam: een granité ‘scrub’, een hydraterende marmelade en een verslankende nectar. Voor het gezicht biedt Vegetable Garden u een oogcontourcrème, een reinigingsgel, een masker, een romige velouté en een sorbet ‘light’ crème. De frisse geurtjes van komkommer en cassisbessen maken van deze producten alvast een aanrader voor de aanstormende lente.

Aïsa Knockaert

Voorlopig is Vegetable Garden alleen verkrijgbaar in onafhankelijke parfumerieën en natuurwinkels. Prijzen variëren tussen 25 en 55 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content