Een op de tien mannen gebruikt soms al wel eens stiekem wat make-up. Dat blijkt uit een onderzoek van een Britse website. Het zou vooral gaan om lipgloss en concealer. Dat schrijft de Daily Mail.

Voor het onderzoek werd aan 1800 meerderjarige mannen in Groot-Brittannië gevraagd over het gebruik van make-up en beautyproducten. Hoewel het voor metroseksuele mannen, zoals David Beckham, het niet ongewoon is om met het uiterlijk bezig te zijn, houden de meeste mannen hun schoonheidsrituelen toch liever geheim. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 11 procent van de ondervraagden soms wel eens (stiekem) make-up gebruikt.

Meer dan de helft van de ondervraagden zegt toch regelmatig make-up te gebruiken. Vooral concealer, lipgloss en eyeliner behoren tot de populairste producten.

Op de vraag hoe vaak make-up wordt gebruikt, antwoordde 52 procent met 'regelmatig', terwijl 21 procent aangaf het elke dag te dragen. Vooral concealer (71 procent), lipgloss (64 procent) en eyeliner (49 procent) zijn populaire beautyproducten. Mascara en bronzer volgen met respectievelijk 31 procent en 18 procent.

Mooi kleurtje

Ook populair bij mannen is het gebruik van zelfbruiners. Een derde van de mannen doet dat het liefst thuis met crèmes, terwijl ongeveer 14 procent van de ondervraagden regelmatig naar de zonnebank gaat. (LVR)

Een op de tien mannen gebruikt soms al wel eens stiekem wat make-up. Dat blijkt uit een onderzoek van een Britse website. Het zou vooral gaan om lipgloss en concealer. Dat schrijft de Daily Mail. Voor het onderzoek werd aan 1800 meerderjarige mannen in Groot-Brittannië gevraagd over het gebruik van make-up en beautyproducten. Hoewel het voor metroseksuele mannen, zoals David Beckham, het niet ongewoon is om met het uiterlijk bezig te zijn, houden de meeste mannen hun schoonheidsrituelen toch liever geheim. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 11 procent van de ondervraagden soms wel eens (stiekem) make-up gebruikt. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt toch regelmatig make-up te gebruiken. Vooral concealer, lipgloss en eyeliner behoren tot de populairste producten. Op de vraag hoe vaak make-up wordt gebruikt, antwoordde 52 procent met 'regelmatig', terwijl 21 procent aangaf het elke dag te dragen. Vooral concealer (71 procent), lipgloss (64 procent) en eyeliner (49 procent) zijn populaire beautyproducten. Mascara en bronzer volgen met respectievelijk 31 procent en 18 procent. Mooi kleurtje Ook populair bij mannen is het gebruik van zelfbruiners. Een derde van de mannen doet dat het liefst thuis met crèmes, terwijl ongeveer 14 procent van de ondervraagden regelmatig naar de zonnebank gaat. (LVR)