Een gezond beautyritueel om je huid te beschermen? Eet tomaten!

© iStock

Een dampend bord pasta met een smeuïge tomatensaus slaan wij niet af. Dit voedingsmiddel heeft niet enkel een lekkere smaak, het beschermt onze huid ook van binnenuit.

Heerlijk eten én goed voor je huid, dat moeten we even uitpluizen. Tomaten bevatten het carotenoïde genaamd ‘lycopeen’, deze pigmenten bezorgen tomaten hun felrode kleur. Lycopeen zou onder meer bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten en bepaalde kankers, helpen in de preventie van osteoporose en zorgen voor een verbeterde beweeglijkheid van sperma.

Maar bovenal heeft lycopeen de eigenschap om je huid te beschermen tegen de schade van UV licht. Als we dus veel tomaten eten, wordt ons lichaam als het ware beschermd van binnenuit. We mogen dit echter nooit gelijkstellen aan de bescherming die zonnecrèmes ons bieden. Het is echter wel een goede én gezonde aanvulling.

Bovendien blijkt het lycopeen in tomaten ook een invloed te hebben op je rimpels, of net de afwezigheid ervan. Lycopeen kan de eiwitten, die in je lichaam huidveroudering in gang zetten, beïnvloeden. Waar zijn die tomaten? (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content