Een designjuweel dat je adviseert over zonnebescherming

© Facebook

De JUNE, een armband van het merk Netatmo, is een speciale gadget. Zo draag je het sieraad aan de arm en via een app op de smartphone kan je vervolgens gegevens terugvinden over de juiste zonnebescherming die je op dat moment nodig hebt.

De JUNE, een armband van het merk Netatmo, is een speciale gadget. Zo draag je het sieraad aan de arm en via een app op de smartphone kan je vervolgens gegevens terugvinden over de juiste zonnebescherming die je op dat moment nodig hebt.

Netatmo, een Frans bedrijf dat het levenslicht zag in 2011 en zich specialiseert in innovatieve systemen voor weermetingen, heeft een nieuwigheid op de markt gebracht in de vorm van een armband. JUNE, de naam verwijst naar het begin van de zomer, is het eerste sieraad dat de blootstelling aan de zon meet en vrouwen adviseert om hun huid te beschermen tegen de effecten van de zon. Hierdoor ga je met een gerust gevoel in de zon zitten. Via een applicatie, die je kan downloaden via de Apple Store, krijg je de nodige gegevens en communiceert JUNE over de juiste zonnecrème die je moet aanbrengen. Daarnaast zegt de app ook of je een hoed of zonnebril moet dragen. Ook wanneer het tijd wordt om de schaduw op te zoeken, laat de app je dat weten.

Hoe werkt het precies?

Maar hoe werkt JUNE precies? Het sieraad op de armband meet de intensiteit van de UV-straling in real time. Deze straling wordt gemeten door UVA- en UBA-sensoren die bevestigd zijn binnenin het medaillon. Het meet de zonintensiteit op elk moment en ook de geaccumuleerde blootstelling over de hele dag. Zo kom je als gebruiker ook te weten op welk moment van de dag de zon het hardst geschenen heeft. Wanneer de gebruiker beschermd moet worden tegen de UV-straling, dan krijg je een waarschuwing en kan je de nodige maatregelen treffen. Deze gegevens kan je aflezen via de app.

Juweel werd ontworpen door topdesigner

Het design van de JUNE werd bedacht door de Franse ontwerpster Camille Toupet. Zij ontwierp in het verleden al juwelen voor onder meer Louis Vuitton en Chloé. Maar ook tassen voor Loewe, Balmain en Rochas. Ze heeft dus al ervaring met ontwerpen binnen de hoogste segmenten van de modewereld.

De JUNE werd opgevat als een diamant die schittert in de zon. Het juweel is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: goud, witgoud of staalgrijs. Het gadget wordt gedragen aan een dubbele lederen polsband, maar kan ook als broche gedragen worden. Daarnaast is er ook een rubberen armband, waardoor je de JUNE ook kan dragen tijdens het sporten.

De JUNE is verkrijgbaar voor 95 euro. Vervolgens kan je de app gratis downloaden in de App Store voor Iphone 4S en hoger. Meer informatie over Netatmo kan je hier terugvinden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content