Een bikinilijf en een fysieke handicap: ‘Ik ben niet bezig met hoe mijn lichaam eruit ziet, wel met hoe het functioneert’

© iStock

In hun ‘Take Back The Beach’ serie belicht Refinery29 hoe vakantie, strand en zwemmen voor sommigen eerder een strijd dan wel ontspanning zijn. Als onderdeel postte het lifestyleplatform een fotoshoot en bijhorende interviews met vrouwen met een fysieke beperking. Hoe beleven zij ’the beach life’?

Dat ieder lichaam een bikinilichaam is hoeven we u niet meer te schrijven, hoewel sommigen die stelregel minder gemakkelijk in hun brein geprent krijgen dan anderen. Maar waar de meesten onder ons zich zorgen maakt om wat sinaasappelhuid of een buikje zijn er heel wat mannen en vrouwen die grotere obstakels moeten overwinnen om van hun welverdiende strand- of zwembadtijd te kunnen genieten.

Beeld je eens in dat je je rolstoel over het strand moet gerold krijgen. Of dat je een beenprothese moet afnemen voor je gaat zwemmen? Het zijn handelingen die voor mensen met een fysieke handicap ontzettend alledaags zijn, maar die in het openbaar ervoor zorgen dat alle ogen op jou gericht zijn. Precies wat je wil wanneer je je die eerste mooie zomerdag in een badpak hebt gehesen, niet waar?

Refinery29 erkende deze struggles en is ervan overtuigd dat er nog steeds zo gestaard wordt omdat het beeld van mensen met een fysieke beperking niet genormaliseerd is in de media- en reclamewereld.* Het lifestyleplatform wil hier iets aan doen en deed een shoot en bijhorend interview met vier gehandicapte vrouwen in een vakantiesetting.

Bekijk de prachtige beelden hier en lees hoe naar het strand gaan voor hen (nog meer dan voor de meesten onder ons) een hele beproeving is. (KS)

*Het Belgische merk Julia June koos voor de huidige zomercampagne voor een model met een beenprothese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content