Edie Campbell vervoegt Cara Delevingne als ambassadrice voor Yves Saint Laurent

© Facebook

Het 23-jarige Britse model werd in december ‘model van het jaar’, mag zich redactrice voor Love Magazine noemen en tekende een beautycontract bij Yves Saint Laurent. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Edie Campbell.

Het 23-jarige Britse model werd in december ‘model van het jaar’, mag zich redactrice voor Love Magazine noemen en tekende een beautycontract bij Yves Saint Laurent. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Edie Campbell. Edie Campbell heeft campagnes op haar naam staan voor onder andere Marc Jacobs, Burberry, Jil Sander, Pepe Jeans en Lanvin. Ook was ze al covergirl voor Vogue, Elle, Tatler en Love Magazine. Het Franse modehuis Yves Saint Laurent wist haar nu te strikken als nieuwe gezicht voor hun parfums. ‘Elegant, gecultiveerd, levendig, een echt model met attitude,’ zo beschrijft Stephane Bezy van YSL het jonge Britse model. ‘Edie belichaamt alle hedendaagse codes van de Yves Saint Laurent Beautyvrouwen,’ vult Bezy aan. Hij noemt haar bovendien ‘een beauty-icoon voor een ganse generatie.’

Belezen model
Edie studeerde cum laude af aan de University of London als master kunstgeschiedenis en is ambassadrice van The Reading Agency. Volgens Kate Grand van Love Magazine is het model ook een begenadigd schrijfster en is ze dus een grote aanwinst voor het tweejaarlijkse magazine. Deze academische en literaire achtergrond past volgens YSL perfect bij hun label.

Gedurfd archetype
Het is het eerste beautycontract voor de Londense schone. De campagne waar het model in schittert wordt in september op de wereld losgelaten. ‘Ik voel me vereerd en trots dat ik ambassadrice mag zijn voor Yves Saint Laurent. De visie op beauty van het label is inspirerend en ik ben vooral trots dat ik het gedurfde archetype van de YSL-vrouw mag representeren,’ aldus het model.

Edie is in goed gezelschap als nieuwe ambassadrice van het Franse label. Landgenoten Cara Delevingne en Jourdan Dunn werden eerder al aangesteld als gezichten van de beautylijn van YSL. De drie Britse modellen zullen dus binnenkort overal te zien zijn als postergirls van het merk. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content