Met blush kan het snel fout gaan tijdens het opmaken. De meest gemaakte beautyblunders bestaan dan ook uit het verkeerd aanbrengen van blush. Nochtans geeft een beetje rouge je een gezonde en jeugdige look. Lees verder om de meest voorkomende fouten te vermijden.

Zo moet je moet eerst kijken naar je huidtype vooraleer je een blush aankoopt. Vrouwen met een normale of gemengde huid kiezen voor een blush in poedervorm die gemakkelijk aan te brengen is. Bij een droge huid ga je beter voor een crème blush die je huid tegelijkertijd hydrateert en een gezonde gloed geeft. Een vette huid heeft een 'cheek stain' blush nodig, dat is een gel blush op waterbasis zonder alcohol en zonder olie. Kijk ook naar je huidskleur, een lichte huid heeft een roze of een perzikkleurige blush nodig en een donkere huid eerder oranje of lichtrood.

Een ander veel voorkomende fout is de rouge op de verkeerde plaats aanbrengen. Als je te hoog gaat zie je eruit als een travestiet en als je te laag gaat lijkt het wel alsof je huid naar beneden hangt. Als je een rond of ovaal gezicht hebt is het beter om je blush net onder de jukbeenderen aan te brengen. Als je een vierkant of hartvormig gezicht hebt breng je de blush aan op de jukbeenderen. Door even te lachen komen je appeltjeswangen tevoorschijn en is het gemakkelijker om je blush net op de jukbeenderen aan te brengen.

Te veel blush aanbrengen en die slecht doen vervagen is ook een no-go. Gebruik hiervoor zeker de juiste borstel: een grote koepelvormige borstel met een lange steel. Die is veel beter dan een Kabuki borstel, een kleine dikke borstel die eerder gebruikt wordt om poeder of bronzer aan te brengen. Als je blush aanbrengt op de borstel vergeet niet om daarna met je borstel ergens lichtjes tegen te tikken zodat het teveel aan poeder er afvalt. Vervaag tenslotte de contouren van de blush met een schone spons zodat er geen strepen zichtbaar zijn. (AV)
Bron: The Huffington Post

Met blush kan het snel fout gaan tijdens het opmaken. De meest gemaakte beautyblunders bestaan dan ook uit het verkeerd aanbrengen van blush. Nochtans geeft een beetje rouge je een gezonde en jeugdige look. Lees verder om de meest voorkomende fouten te vermijden. Zo moet je moet eerst kijken naar je huidtype vooraleer je een blush aankoopt. Vrouwen met een normale of gemengde huid kiezen voor een blush in poedervorm die gemakkelijk aan te brengen is. Bij een droge huid ga je beter voor een crème blush die je huid tegelijkertijd hydrateert en een gezonde gloed geeft. Een vette huid heeft een 'cheek stain' blush nodig, dat is een gel blush op waterbasis zonder alcohol en zonder olie. Kijk ook naar je huidskleur, een lichte huid heeft een roze of een perzikkleurige blush nodig en een donkere huid eerder oranje of lichtrood. Een ander veel voorkomende fout is de rouge op de verkeerde plaats aanbrengen. Als je te hoog gaat zie je eruit als een travestiet en als je te laag gaat lijkt het wel alsof je huid naar beneden hangt. Als je een rond of ovaal gezicht hebt is het beter om je blush net onder de jukbeenderen aan te brengen. Als je een vierkant of hartvormig gezicht hebt breng je de blush aan op de jukbeenderen. Door even te lachen komen je appeltjeswangen tevoorschijn en is het gemakkelijker om je blush net op de jukbeenderen aan te brengen. Te veel blush aanbrengen en die slecht doen vervagen is ook een no-go. Gebruik hiervoor zeker de juiste borstel: een grote koepelvormige borstel met een lange steel. Die is veel beter dan een Kabuki borstel, een kleine dikke borstel die eerder gebruikt wordt om poeder of bronzer aan te brengen. Als je blush aanbrengt op de borstel vergeet niet om daarna met je borstel ergens lichtjes tegen te tikken zodat het teveel aan poeder er afvalt. Vervaag tenslotte de contouren van de blush met een schone spons zodat er geen strepen zichtbaar zijn. (AV) Bron: The Huffington Post