Drie ultieme make-uptips voor een glamoureuze look

© Thinkstock

Over twee weken staan heel wat vrouwen opnieuw voor de spiegel om zich de ultieme feestlook aan te meten. Ines Borgonjon van het make-upbureau Blonde vertrouwde ons alvast drie essentiële tips toe voor de perfecte feestelijke make-up.

Over twee weken staan heel wat vrouwen opnieuw voor de spiegel om zich de ultieme feestlook aan te meten. Ines Borgonjon van het make-upbureau Blonde vertrouwde ons alvast drie essentiële tips toe voor de perfecte feestelijke make-up.

Tip 1

Feestmake-up hoeft niet meteen zware oogschaduw te betekenen. Een mooie glamoureuze look zit vaak in de details.
Maak je huid mooi egaal met een subtiele BB cream, poeder lichtjes af voor fixatie en verberg hier en daar wat nog nodig is met concealer. Deze basis is het ideale startpunt om accenten te leggen.

Breng een beetje glanzende highlight aan op je jukbeenderen en in je cupidoboogje voor mooie volle lippen. Een frisse, mooie gedoseerde blush, zodat het lijkt alsof je net een wandelingetje maakte in de buitenlucht.

Geef aandacht aan je wenkbrauwen, want ze omkaderen je ogen en tonen je gevoel. Steek ook wat tijd in het verzorgen van je wimpers. Denk eraan: zigzaggen met je mascara creëert volume, trekken met je borsteltje geeft lengte aan je wimpers. Tot slot een vleugje kleur of gloss op je lippen en je bent een stralende natural beauty.

Tip 2

Diepdonkere wijnrode lippen zijn een must deze dagen én absoluut een trend dit seizoen. Om ze langer te houden kan je met potlood van hetzelfde kleur je lippen volledig inkleuren. Niemand vindt het leuk om op het einde van de avond enkel een gekleurd liprandje te hebben.

Daarna breng je je lippenstift aan. Als je een strak afgelijnd effect wilt, doe je dit best met een kwastje. Even happen op een tissue en vervolgens nog een laagje voor lang effect. Een trucje uit de oude doos is het aanbrengen van een beetje poeder op je lippen vooraleer je het tweede laagje aanbrengt. Op die manier blijft de kleur nog langer zitten. Check tussen de verschillende gangen door voor de zekerheid toch even de spiegel.

Tip 3

Smokey eyes hoeven niet steeds voor de zware make-upliefhebbers onder ons te zijn. ‘Smokey’ (zoals het woord zegt) gaat over het effect waarbij je geen lijnen ziet. Het lijkt alsof er een waasje kleur rond je ogen zit, waarbij je niet ziet waar het precies begint of eindigt. Een donkere kleur wordt hierbij vaak gebruikt, maar dat hoeft niet noodzakelijk zwart te zijn.

Werk met een goede primer die ervoor zorgt dat je je kleur mooi kan mengen en dat je look de hele avond blijft zitten. Zorg ook dat je kleur intens is tegen de wimpers en zacht uitwaait naar je arcadeboog. Gebruik hiervoor een zacht los kwastje om lijnen tegen te gaan. Werk af met gitzwarte mascara. Wil je een zwoel effect? Teken dan nog een zwart lijntje aan de waterlijn, binnenin je oog. Voor de diva’s onder ons: probeer eens valse wimpers. Halfjes geven een iets natuurlijker resultaat en zijn gemakkelijker aan te brengen.

Ben je helemaal getriggerd en heb je zin om nog meer bij te leren over make-up? Dat kan, want de dames van Blonde geven volgende week twee workshops ‘Jingle Belles’ waarin ze de ene avond je alles leren over de perfecte feestcoupe en de tweede sessie behandelt de perfecte feestmake-up. (AB)

Praktisch Je bent welkom in hun make-up studio in Berchem (Sint Lambertusstraat 33) waar ze je onderdompelen in de wereld van de make-up. Happy New Hair: dinsdag 17 december van 19u tot 22u A Star is born: donderdag 19 december van 19u tot 22u 1 workshop kost €45, als je je inschrijft voor beiden betaal je slechts €75 Inschrijven via mail: info@blondemake-up.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content