De poriën even goed openzetten en reinigen kan wonderen doen. Bovendien zorgt stoom ook voor een relaxerend gevoel en kost het je bijna niets. Een DIY stoombad is dus een win-winsituatie.

Benodigdheden

Kokend water

Een propere handdoek

Kruiden of essentiële oliën

Toner

Hydraterende crème

Watjes

Kruiden of oliën per huidtype

- Kamille: verzacht de geïrriteerde huid

- Lavendel: kalmerend en helpt bij slapeloosheid

- Rozemarijn: balanceert olierijke huid

- Eucalyptus: verhelpt acne en een verstopte neus

- Venkel: bevat anti-aging kenmerken

- Roos: hydraterend

- Manuka: goed tegen infecties

-Tea Tree: bestrijdt puistjes, infecties

- Jasmijn: verhelpt jeuk, goed voor de droge en gevoelige huid

- Jojoba: goed voor mensen met eczeem

Stap 1

Maak je huid proper om aan het stoomproces te beginnen. Kook water en giet het in een kom. Gooi er wat kruiden en/of essentiële oliën bij naar keuze. Kies een comfortabel plekje om de kom neer te plaatsen.

Stap 3

Blijf 10 tot 15 minuten zitten.

Stap 4

Dep je gezicht droog met een propere handdoek. Gebruik hierna een watje met toner om het vuil dat uit je poriën is gekomen weg te vegen.

Stap 5

Hydrateer je huid met je gebruikelijke dagcrème. Zo hou je het vocht goed vast.

(LP)

De poriën even goed openzetten en reinigen kan wonderen doen. Bovendien zorgt stoom ook voor een relaxerend gevoel en kost het je bijna niets. Een DIY stoombad is dus een win-winsituatie. Kokend water Een propere handdoek Kruiden of essentiële oliën Toner Hydraterende crème Watjes - Kamille: verzacht de geïrriteerde huid - Lavendel: kalmerend en helpt bij slapeloosheid - Rozemarijn: balanceert olierijke huid - Eucalyptus: verhelpt acne en een verstopte neus - Venkel: bevat anti-aging kenmerken - Roos: hydraterend - Manuka: goed tegen infecties -Tea Tree: bestrijdt puistjes, infecties - Jasmijn: verhelpt jeuk, goed voor de droge en gevoelige huid - Jojoba: goed voor mensen met eczeem Stap 1Maak je huid proper om aan het stoomproces te beginnen. Kook water en giet het in een kom. Gooi er wat kruiden en/of essentiële oliën bij naar keuze. Kies een comfortabel plekje om de kom neer te plaatsen.Stap 3Blijf 10 tot 15 minuten zitten. Stap 4Dep je gezicht droog met een propere handdoek. Gebruik hierna een watje met toner om het vuil dat uit je poriën is gekomen weg te vegen. Stap 5Hydrateer je huid met je gebruikelijke dagcrème. Zo hou je het vocht goed vast.(LP)