‘Dit wil zeggen dat ik wél mooi ben, toch?’ Krachtige MACnificent Me campagne van M.A.C boost zelfvertrouwen

Cosmeticamerk M.A.C koos voor de herfstcampagne niet voor imponerende modellen die arrogant in de lens kijken, maar voor gewone mannen en vrouwen die zich, net als wij, af en toe onzeker voelen.

Wie de najaarscampagne van cosmeticamerk M.A.C bekijkt zal het meteen merken: de modellen die gebruikt zijn zien er niet minder mooi uit, maar wel, op één of andere manier, herkenbaarder. M.A.C is immers op zoek gegaan naar “gewone” mannen en vrouwen, mensen die hun producten kopen en graag gebruiken, mensen die een sterke levensvisie hebben.

Meer dan duizend personen schreven zich in om deel uit te maken van deze campagne. Hiervoor moesten ze in 140 tekens of minder hun persoonlijk mantra delen.

De zes finalisten en modellen van de Macnificent Me campagne zijn ondertussen bekend.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Onder hen ook Luzmaria, uit Anaheim, die in voor de bijhorende video haar ziel blootlegt en zo ook hoopt andere vrouwen en mannen met een gebrek aan zelfvertrouwen te motiveren. “Ik heb geen prachtig slank lijf. Ik vind mezelf niet eens mooi, maar kijk eens waar ik nu sta. Ik heb dat prachtige lichaam niet nodig. Het gaat om wie je bent vanbinnen en wat je uitstraalt. Ik heb geen kleine maat, maar ik ben wel hier.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook transgender vrouw Trésor uit Canada mag zich voortaan M.A.C-gezicht noemen. Toen ze eindelijk de moed opnam om te beginnen experimenteren met make-up op zichzelf, motiveerde haar dat om de wereld te laten zien dat ze trans was.

“Ik worstelde altijd al met mijn uiterlijk. Ik vond mezelf nooit mooi. Het is echt ongelofelijk dat ik hier zit, want dat wil toch ergens zeggen dat ik wél mooi ben en dat ik me niet zo onzeker moet voelen. Ik moet stoppen met denken dat er geen hoop meer is, want dat is er duidelijk wel.”

Ontdek alle finalisten op Macnificent Me

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content