Dit is het haarverzorgingsritueel van Chewbacca

© -

Voor zij die dachten dat Wookiees niet worstelen met woekerende pelsperikelen interviewde Allure de hair supervisor van Star Wars om Chewbacca’s beautygeheim te ontfutselen.

Wie ’s ochtends moet vechten met haardroger, -lak en -borstel heeft vast heel wat bekende coupes in gedachten. De glanzende lokken van Lauren Conrad, de wulpse manen van Jessica Biel of de golvende glorie van Belgisch blogster Dogs and Dresses bijvoorbeeld. Een foto van Chewbacca zullen we hoogstwaarschijnlijk niet snel terugvinden op de kaptafel van beautistas, maar toch torst deze Wookiee een haardos die honderden dollars waard is.

Allure magazine onderzocht het beautyritueel van dit Star Wars personage en interviewde Maria Cork, de hair supervisor van de recentste Star Wars prent The Force Awakens, om te weten te komen hoe ze de vacht van deze “big fuzzball” verzorgt. Een behoorlijke klus, zo blijkt.

Iedere nacht worden zijn haren gevoed met een oliemasker, dat er ’s ochtends weer uitgewassen wordt. Nadat de klitten eruit zijn gekamd met een tangle teezer wordt hij ingespoten met een hittebeschermende spray zodat de stijl- en krultang de wispelturige lokken te lijf kan gaan zonder dat zijn vacht beschadigd wordt. Uit het interview met Allure blijkt dat Chewie de voorkeur geeft aan twee verschillende hairsprays: eentje voor zijn hoofd en eentje voor zijn lichaam. Alles samengeteld zijn dat producten ter waarde van zo’n 150 dollar. De lokken (gemaakt van bromrunderhaar en mohair) onderhouden en kale plekken opvullen is sowieso al een bijzonder dure klus, het kleuren van die haren kost nog eens een extra 400 dollar.

via GIPHY

Als Julia Roberts haar tanden, Jennifer Lopez haar achterwerk en Heidi Klum haar benen weet te verzekeren, lijkt het ons tijd dat Chewie op zoek gaat naar een intergalactische polis om die veeleisende vacht van hem te beschermen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content