Beddenwinkel Bensons for Beds vroeg het model Jodie Kidd en 30 andere vrouwen om hun huid te laten testen na een nacht waarin ze acht uur geslapen hadden en hetzelfde te doen wanneer ze vijf nachten lang - ofwel een drukke werkweek - slechts zes uur slaap achter de kiezen hadden.

De resultaten zijn niet lief voor nachtraven: de huid van de testpersonen vertoonde gemiddeld 45 % meer fijne lijnen en rimpels en 13 % meer puistjes. Bij sommige vrouwen waren de cijfers zelfs nog meer uitgesproken: het onderzoek bevat onthutsende vaststellingen zoals een toename aan puistjes van maar liefst 127 % en 68 % meer rode vlekken.

Herstellingstijd

Weinig slapen zadelt je dus niet alleen op met een mindere concentratie, maar ook voor een fris ogende huid. Guy Meadows, slaapexpert en de stichter van The Sleep School, verklaart dat: "Je lichaam heeft slaap nodig om de huid te laten herstellen, genezen en vrij te maken van toxines. Als je minder slaapt, heeft je lichaam minder tijd om dat te doen."

Model Jodie Kidd na 8 uur slaap (links) en na een vermoeiende week (rechts). , Bensons for Beds
Model Jodie Kidd na 8 uur slaap (links) en na een vermoeiende week (rechts). © Bensons for Beds

De studie toonde verder nog aan dat weinig slapen ook een negatief effect heeft op hoe je denkt over jezelf: de deelnemers beoordeelden zichzelf 33 % minder aantrekkelijk na de vijf nachten waarin ze maar zes uur sliepen.

De kleinschalige studie nam maar vijf dagen in beslag, dus dat zet je wel aan het denken als je élke nacht amper je bed ziet...

Nog andere signalen dat je te weinig slaapt, vind je hier.

(EK)

Bron: Stylist

Beddenwinkel Bensons for Beds vroeg het model Jodie Kidd en 30 andere vrouwen om hun huid te laten testen na een nacht waarin ze acht uur geslapen hadden en hetzelfde te doen wanneer ze vijf nachten lang - ofwel een drukke werkweek - slechts zes uur slaap achter de kiezen hadden. De resultaten zijn niet lief voor nachtraven: de huid van de testpersonen vertoonde gemiddeld 45 % meer fijne lijnen en rimpels en 13 % meer puistjes. Bij sommige vrouwen waren de cijfers zelfs nog meer uitgesproken: het onderzoek bevat onthutsende vaststellingen zoals een toename aan puistjes van maar liefst 127 % en 68 % meer rode vlekken. Weinig slapen zadelt je dus niet alleen op met een mindere concentratie, maar ook voor een fris ogende huid. Guy Meadows, slaapexpert en de stichter van The Sleep School, verklaart dat: "Je lichaam heeft slaap nodig om de huid te laten herstellen, genezen en vrij te maken van toxines. Als je minder slaapt, heeft je lichaam minder tijd om dat te doen." De studie toonde verder nog aan dat weinig slapen ook een negatief effect heeft op hoe je denkt over jezelf: de deelnemers beoordeelden zichzelf 33 % minder aantrekkelijk na de vijf nachten waarin ze maar zes uur sliepen. De kleinschalige studie nam maar vijf dagen in beslag, dus dat zet je wel aan het denken als je élke nacht amper je bed ziet... (EK)Bron: Stylist