#DiorTokyo: volg hier exclusief live de show

© Dior

Modehuis Dior opent vandaag een gigantische winkel in Tokio. Ter gelegenheid van deze grote opening organiseert Dior op het dak van de Ginza store een live Haute Couture show met de Spring Summer 2017-collectie. Volg het hier live.

Modehuis Dior opent vandaag een gigantische winkel in Tokio waar alle collecties gepresenteerd zullen worden. Ter gelegenheid van deze grote opening organiseert Dior op het dak van de Ginza store een live Haute Couture show met de Spring Summer 2017-collectie.

Japan is geen vreemde keuze voor Dior. Soizic Pfaff, verantwoordelijke van de archieven bij het Dior, neemt ons mee in de archieven van het modehuis. Hoewel ontwerper Christian Dior vliegangst had, was hij verknocht aan de Japanse cultuur. Dat is niet moeilijk om te begrijpen, legt Soizic Pfaff uit: ‘Japan straalt een soort kalmte en rust uit die ik nergens anders vind. Maar tegelijk is het land ook grandioos. Dat sluit perfect aan bij alles waar Dior voor staat. Ik zie de collecties die Christian Dior gemaakt zou hebben na een trip naar Japan zo voor me. Het is jammer dat hij zijn droom niet waar heeft kunnen maken.’

Speciaal voor de show vandaag ontwierp Maria Grazia Chiuri acht extra en volledig nieuwe creaties. Grazia liet zich voor deze creaties inspireren door één van de ontwerpen van Christian Dior, de “Jardin Japonais” jurk uit 1953 waarop het bloesem motief een duidelijke referentie is naar het Hanami festival die de komst van de lente viert.

Hier kan je vanaf 12u exclusief live de show volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content