Deze vaginale cup vertelt je of je menstruatiebloed gezond is

© Looncup

Dit is een van de zeldzame keren dat de tech-industrie wordt ingezet om de menstruatie van vrouwen beter controleerbaar en informatiever te maken. Je maandstonden zeggen immers veel over je gezondheid.

De menstruatiecup is een milieuvriendelijker alternatief voor de tampon of het maandverband. De herbruikbare cup die vaginaal ingebracht wordt om menstruatiebloed op te vangen krijgt steeds meer aandacht en wij voorspellen dat deze enkel maar zal toenemen.

Er is immers net een menstruatiecup ontwikkeld die verbinding maakt met een mobiele applicatie die je laat weten wanneer je cup vol zal zijn, hoe hevig je maandstonden die dag zijn en of je menstruatiebloed een gezonde kleur heeft – een afwijking van kleur kan immers stress, slaapproblemen of een tekort aan bepaalde vitamines verraden. Bovendien kan je in de applicatie ook je menstruatiekalender invoeren, waardoor je updates krijgt over wanneer je maandstonden zullen beginnen.

De Looncup ziet eruit als een gewone mooncup (of mentruatiecup) maar is voorzien van een sensor die dan weer via Bluetooth updates kan sturen naar uw smartphone of -watch. Op dit moment heeft Looncup een crowdfunding lopen via Kickstarter. De bedoeling is om vijftigduizend dollar in te zamelen, waarna de cup vanaf januari 2016 in productie kan worden gebracht. (KS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content