Deze producten nemen beautykenners steevast mee op reis

© iStock

Vijf beautypro’s openen voor ons hun beautycase en delen hun geheimen voor een mooie, gezonde zomerhuid.

DIONNE POOL

Ex-model, beautyjournaliste en oprichter van Frank Agency in Amsterdam

'Alpha Beta Universal Daily Peel' (115 euro),  Dr. Dennis Gross, via net-a-porter.com // 'Radiant Crème Blush' (36 dollar),  La Bella Figura, via labellafigurabeauty.com // 'Les Beiges Poudre Belle Mine Ensoleillé' (51 euro), Chanel // 'Advanced Night Repair Concentrated Recovery Eye Mask' (14,48 euro),  Estée Lauder // 'Sun Sport Cooling Invisible Mist SPF 30' (35 euro), Lancaster // 'Sunleÿa Age Minimizing Global Sun Care SPF 30' (190 euro), Sisley // '8 Hour Cream' (37,50 euro), Elizabeth Arden, bij Planet Parfum // 'Eau Thermale' (2,55 euro voor 50 ml), La Roche-Posay.
‘Alpha Beta Universal Daily Peel’ (115 euro), Dr. Dennis Gross, via net-a-porter.com // ‘Radiant Crème Blush’ (36 dollar), La Bella Figura, via labellafigurabeauty.com // ‘Les Beiges Poudre Belle Mine Ensoleillé’ (51 euro), Chanel // ‘Advanced Night Repair Concentrated Recovery Eye Mask’ (14,48 euro), Estée Lauder // ‘Sun Sport Cooling Invisible Mist SPF 30’ (35 euro), Lancaster // ‘Sunleÿa Age Minimizing Global Sun Care SPF 30’ (190 euro), Sisley // ‘8 Hour Cream’ (37,50 euro), Elizabeth Arden, bij Planet Parfum // ‘Eau Thermale’ (2,55 euro voor 50 ml), La Roche-Posay.© .

In de lucht. “Ik heb altijd thermaal bronwater van La Roche-Posay bij me. Ik reinig, peel met een doekje van Dr. Dennis Gross en leg een masker. En oogmaskertjes bij het opstijgen en landen. Die van Estée Lauder zijn fijn. De ‘8 Hour Cream’ van Elizabeth Arden is ideaal voor lippen en nagelriemen, of als masker. In mijn haar zit een haarmasker of olie, daarover knoop ik een hoofddoek. Ik zie er tijdens de vlucht misschien wat bizar uit, maar erna is mijn huid fris en stralend.”

In de zon. “De zonverzorging van Sisley laat geen witte waas achter en mijn huid voelt verzorgd. Het merk mag wel iets aan de prijs doen (lacht). En de ‘Sun Sport’-mist van Lancaster, wel jammer dat die zo snel leeg is. Ik lig nooit een hele dag op het strand, maar ik smeer wél altijd en regelmatig minstens een SPF 20 om huidveroudering tegen te gaan. Ik draag ook altijd een zonnebril en vaak een grote hoed.”

Vakantiemake-up. “Die komt zelden uit de koffer. Als ik uitga, het poeder ‘Les Beiges Belle Mine’ van Chanel en de ‘Radiant Crème Blush’ van La Bella Figura als blush of op mijn lippen.”

JEAN RAUSIN

Oprichter van Cosmeticary

Serum Repair Hyaluronic Acid (100 euro), Dr Sebagh, bij Cosmeticary //
'Skin Hydrating Booster' (79 euro), Dermalogica //
'Photo Regul Visage' (69,90 euro), Esthederm //
Hairdresser's Invisible Oil (38,75 euro), Bumble and bumble, bij Cosmeticary //
'Mandarino Di Amalfi' (199 euro voor 50 ml), Tom Ford //
'Skin Hydrating Masque' (42,25 euro), Dermalogica.
Serum Repair Hyaluronic Acid (100 euro), Dr Sebagh, bij Cosmeticary //
‘Skin Hydrating Booster’ (79 euro), Dermalogica //
‘Photo Regul Visage’ (69,90 euro), Esthederm //
Hairdresser’s Invisible Oil (38,75 euro), Bumble and bumble, bij Cosmeticary //
‘Mandarino Di Amalfi’ (199 euro voor 50 ml), Tom Ford //
‘Skin Hydrating Masque’ (42,25 euro), Dermalogica.
© .

Voor de zon. “De eerste twintig zon- nige dagen van het jaar bouw ik mijn natuurlijke beschermingsmechanisme op door onbeschermd zon op te nemen. Ik smeer dan alleen als ik lang in de zon ben. Ik hou van een ochtendkoffietje in de Belgische zon, maar zit nooit excessief in de zon en vermijd haar tussen elf en twee.”

In de zon. “Op vakantie of op het strand smeer ik altijd; de hoogste bescherming op mijn gezicht om rimpels te voorkomen, een gemiddelde op mijn lichaam. Ik hou van ‘Photo Regul Visage’ van Esthederm. Dat merk biedt de beste zonbescherming: de producten stimuleren de melanineproductie in de huid, waardoor ze zich beter kan weren. Deze crème helpt ook pigmentvlekjes te voorkomen.”

In de lucht. “Ik smeer een ongeparfumeerd hydraterend serum, ook op de oogcontour, omdat die het meest gedehydrateerd raakt. De ‘Skin Hydrating Booster’ van Dermalogica voelt aan als water, maar hydrateert intens.”

Zomergeur. “In de zomer grijp ik naar een eau fraîche, iets fris met neroli, citrus of een schonewasgeur. ‘Mandarino Di Amalfi’ van Tom Ford bijvoorbeeld.”

Na de zon. “Ik gebruik hydraterende maskers als het ‘Skin Hydrating Masque’ van Dermalogica. Mijn lichaam smeer ik in met klassieke bodylotion, zoals de goed voedende ‘Crème de Corps’ van Kiehl’s. Ik gebruik nooit een verfrissende aftersun die alcohol bevat. Wat ze ook beweren, het komt niet in me op whisky op een zonneslag te smeren, waarom zou ik dat dan met alcohol in skincare doen?”

KIM MAES

Visagiste en oprichtster van beautywebshop Blos

'Day Cream' (110 euro), VERSO //
'Shampoo' (32 euro), Rahua //
'Regeneration Cream Line A' (214 euro), Susanne Kaufmann //
'Radiant Beauty Balm' (44 euro), Ilia //
'Nutrient Concentrate' (114 euro), Susanne Kaufmann //
'Hair Oil' (35 euro), F. Miller //
'Sun Cream Cell Protection' (69 euro), Susanne Kaufmann //
'Toning Mist' (33 euro), F. Miller.
‘Day Cream’ (110 euro), VERSO //
‘Shampoo’ (32 euro), Rahua //
‘Regeneration Cream Line A’ (214 euro), Susanne Kaufmann //
‘Radiant Beauty Balm’ (44 euro), Ilia //
‘Nutrient Concentrate’ (114 euro), Susanne Kaufmann //
‘Hair Oil’ (35 euro), F. Miller //
‘Sun Cream Cell Protection’ (69 euro), Susanne Kaufmann //
‘Toning Mist’ (33 euro), F. Miller.
© .

In de zon. “Ik probeer fysische zonnefilters te gebruiken. In mijn dagcrème van Verso zit een SPF15, daarna gebruik ik de ‘Radiant Beauty Balm’ van Ilia met SPF20 en daarover de zonnecrème van Susanne Kaufmann met SPF25. En ik bescherm me ook met een hoed, bril en een grote parasol.”

Aftersun. “Zodra ik van het strand kom, was ik alles eraf en begint mijn ‘ritueel’ : het ‘Nutrient Concentrate’ van Susanne Kaufmann, dan een hydraterend masker, dan opnieuw het ‘Nutrient Concentrate’ en de voedende ‘Regeneration Cream Line A’ van Susanne Kaufmann.”

Zomerhaar. “Ik breng ’s ochtends ‘Hair Oil’ van F. Miller aan en draai mijn haar in een knot om strohaar te voorkomen. Wanneer ik ’s avonds douche, breng ik eerst shampoo van Rahua aan en maak dan pas mijn haar nat. Dat werkt het best om de olie eruit te krijgen. En iedere dag een masker.”

Op het vliegtuig. “Op korte vluchten spray ik om het kwartier de ‘Toning Mist’ van F. Miller. Een hydraterende mist is zo’n onderschat product! Op lange vluchten ga ik make-upvrij en gebruik ik de mist en een masker dat ik laat zitten tot we bijna landen. Een sheet mask gebruik ik wel niet meer. Toen ik onlangs uit LA terugkwam, lag de vrouw naast me te slapen. Toen ze wakker werd en mij vermomd zag als Hannibal Lecter, vloog ze letterlijk van haar stoel!”

KATIA MARTENS

Heeft beautyblog: Beautyminded

'Sole di Positano' (199 euro voor 50 ml), Tom Ford //
'The After Sun Enhancer' (115 euro), La Mer //
'365 Golden Glow Moisturizing Body Lotion' (31,90 euro), Clarins //
SU hair milk (30,05 euro), Davines //
'SU hair&body wash' (22,05 euro), Davines //
'The Wet Brush Original' (9,99 dollar), via thewetbrush.com //
'Sun Protect SPF 30' (3 euro), Labello.
‘Sole di Positano’ (199 euro voor 50 ml), Tom Ford //
‘The After Sun Enhancer’ (115 euro), La Mer //
‘365 Golden Glow Moisturizing Body Lotion’ (31,90 euro), Clarins //
SU hair milk (30,05 euro), Davines //
‘SU hair&body wash’ (22,05 euro), Davines //
‘The Wet Brush Original’ (9,99 dollar), via thewetbrush.com //
‘Sun Protect SPF 30’ (3 euro), Labello.
© .

Voor de zon. “De laatste dagen voor mijn vertrek prep ik : scrubben, epileren, hydrateren. Ik gebruik het hele jaar door de ‘365 Golden Glow Moisturizing Body Lotion’ van Clarins, een milde, hydraterende zelfbruiner: die smeer ik dan royaal overal.”

Onmisbaar. “De Labello met SPF30! Mijn lippen verbranden razendsnel. Ik heb ooit cocktail hour moeten missen omdat ik niet van een glas kon drinken.”

Na de zon. “Ik ben de grootste aftersun-fan die er bestaat: tot maanden na mijn vakantie smeer ik. ‘The After Sun Enhancer’ van La Mer houdt mijn kleur prachtig, hydrateert als geen ander en zorgt voor een fijne glow.”

Zomerhaar. “Een beschermend product als ‘SU/hair milk’ van Davines meerdere keren per dag en na elke duik The Wet Brush door mijn haar. ’s Avonds een hydraterende shampoo of masker om het wat leven in te blazen. ‘SU/hair&body wash’ van Davines is fijn.”

Zomergeur. “Vorig jaar nam ik één geur mee die ik nog niet eerder gedragen had om een geurherinnering te creëren. Dat werkte! Telkens ik nu ‘Coral’ van Michael Kors draag, waan ik me weer in Griekenland. Dit jaar stop ik Tom Fords ‘Sole di Positano’ in mijn koffer. Ik heb nog niets geboekt: misschien moet ik naar Italië gaan?”

LEILA NDA

Model

'Protective Summer Oil' (16,65 euro), René Furterer //
'Huile Prodigieuse' (29,99 euro), Nuxe //
'Hydra Life Fresh Hydration Sorbet Creme' (51,90 euro), Christian Dior //
'Express Your Soul Clear Your Mind & Body Scrub' (19,50 euro), Rituals //
'Modern Muse Le Rouge' (55,87 euro voor 30ml), Estée Lauder //
'Dior Addict Ultra-Gloss' (30,90 euro), Christian Dior //
'Atoderm Nourishing Cream' (15,40 euro), Bioderma.
‘Protective Summer Oil’ (16,65 euro), René Furterer //
‘Huile Prodigieuse’ (29,99 euro), Nuxe //
‘Hydra Life Fresh Hydration Sorbet Creme’ (51,90 euro), Christian Dior //
‘Express Your Soul Clear Your Mind & Body Scrub’ (19,50 euro), Rituals //
‘Modern Muse Le Rouge’ (55,87 euro voor 30ml), Estée Lauder //
‘Dior Addict Ultra-Gloss’ (30,90 euro), Christian Dior //
‘Atoderm Nourishing Cream’ (15,40 euro), Bioderma.
© .

Voor de zon. “Mijn huid hydrateren is essentieel in mijn beautyroutine. Dat doe ik nog meer voor en in de vakantie omdat de zon je huid uitdroogt. Ik verzorg haar met producten die arganolie bevatten en één keer per week probeer ik mijn lichaam te scrubben met een scrub van Rituals. Die zijn fantastisch.”

In de lucht. “Ik gebruik in het vliegtuig graag de hydraterende ‘Hydralife’ van Christian Dior of de nachtcrème van Decléor.”

In de zon. “Ik smeer een hoge factor en de ‘Huile Prodigieuse’ van Nuxe. Ik combineer graag hydratatie met een lekker geurtje.”

Zomerhaar. “Ik voed mijn lokken en bescherm ze tegen de zon. Ik ben weg van de producten van Oribe en René Furterer. Die beschermen mijn haar erg goed.”

Na de zon. “Ik gebruik kokosolie of de voedende bodylotion van Bioderma, afhankelijk van de behoeftes van mijn huid, om ze na de zon te hydrateren.”

Vakantiemake-up. “Ik geef de voorkeur aan waterproof producten, mijn Dior-mascara en het wenkbrauwpotlood van Dior dat ik altijd bij me heb. Op mijn lippen zit altijd een lipbalsem of een Dior ‘Addict’-gloss.”

Zomergeurtje. “Ik draag lichtere en fruitige parfums in de zomer zoals ‘La Petite Robe Noire’ van Guerlain en ‘Modern Muse Le Rouge’ van Estée Lauder. In de winter grijp ik dan weer naar houtachtige geuren als ‘Noir de Noir’ van Tom Ford en ‘London’ van Burberry.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content