Deze foundations voor in de lente zijn zo licht als water

© iStock

Vloeibare ‘nude’ of ‘air’ fond de teints lijken dé trend in foundationland. Ze zijn waterig en licht in textuur maar resulteren in een dekkende, matte finish, alsof je helemaal niets op hebt. Een overzicht van de beste en recentste nude foundations, perfect voor een neutrale maar stralende lentelook.

Diorskin Nude Air Serum

Deze foundations voor in de lente zijn zo licht als water
© Dior

De eerste en splinternieuwe serum foundation is een innovatie in Diors expertise in nude. De extra vloeibare serumfoundation zonder materie-effect is even licht en weldadig als een zuchtje wind en corrigeert en sublimeert de huid in alle transparantie. De matglazen flacon heeft een ovalen vorm en is voorzien van een glazen pipet met knijpdop in zilver.

Richtprijs: 53 euro voor 30 ml

L’Oréal Nude Magique Eau de Teint

Een perfecte instapfoundation voor make-up liefhebbers die nieuw zijn in de wereld van nude foundations. Deze fond de teint is bijna zo vloeibaar als water en zorgt er voor dat de gebruiker én een gezonde en effectieve dekking verkrijgt én het gevoel heeft geen foundation te dragen. De formule is zo licht als water, en heeft een matte finish die meteen intrekt.

Richtrijs: 13,99 euro voor 20 ml

Lancôme Miracle Air de Teint

Deze foundations voor in de lente zijn zo licht als water
© Lancôme

De eerste perfectionerende vloeibare foundation van Lancôme is ultralicht als een windbriesje, en heeft een hydraterende maar matterende werking, die toch zorgt voor een stralende glow.

Richtprijs: 34,65 euro voor 30 ml

Maybelline Dream Nude Airfoam

Deze betaalbare maar kwaliteitsvolle nude foundation is de eerste in zijn soort die voorzien is van een luchtige schuimachtige textuur, en net aanvoelt als haarmousse. Het originele flesje is tevens voorzien van een handige druk-knop. De schuimformule is erg vloeibaar, maar dekt snel en goed in.

Richtprijs: 14,99 euro voor 50 ml

Urban Decay Naked Skin Weightless Liquid Foundation

Deze minder gekende fond de teint belooft een gezond babyhuidje met een half-matte finish maar een oplichtende, stralende glow. Bovendien zit het flesje boordevol gezonde ingrediënten en bevat het geen parabenen.

Richtprijs: 23 euro voor 30 ml

Algemene tip: breng vloeibare foundation aan met een make-upborstel om een egaler en beter verspreid resultaat te bekomen. Deze zijn veel hygiënischer in gebruik, maar vergen een wekelijkse en grondige reiniging. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je hier.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content