Deze foundation was de échte superster van de modeweken

© M.A.C.

Wat is het geheim van deze foundation, wat is de magische ingrediëntenmix en waarom deed zowat elke visagist er dit seizoen er beroep op?

Op de internationale modeweken worden niet enkel kledingtrends getoond: ook kappers en make-up artists dragen hun steentje bij aan het vervolledigen van de totale look en krijgen de kans om zelf te experimenteren en nieuwe hypes te creëeren. Weekend.be bezocht heel wat backstages waar M.A.C. make-up artists aan het werk waren en noteerden een opvallende gelijkenis: iedereen gebruikte dezelfde foundation! Behoorlijk opmerkelijk voor visagisten die het volledige gamma van M.A.C. ter hunner beschikking hadden. Wij doken dus diep in de flacon om te achterhalen waarom de M.A.C. Studio Waterweight Foundation nu precies zo goed is.

Waterweight, gelanceerd in 2015, is een foundation die in een waterachtige formule komt maar opdroogt in een ontzettend natuurlijke, haast satijnen finish die mat noch glimmend is. Extra fijn: de foundation bevat een hoge zonnefilter (SPF30)* die bestaat uit minerale en non-minerale actieve bestanddelen waardoor de formule van de foundation vloeiend blijft en het product niet kleverig aanvoelt op de huid – iets dat nochtans vaak het geval is bij crèmes en sprays met een hoge bescherming. Bovendien bevat de Waterweight Foundation ook nog enkele antioxidanten en herstellende ingrediënten zoals vitamine E, watermeloenextract en hyaluronzuur.

Een laagje vernis

“De finish van dit product is fantastisch, het oogt zo natuurlijk, alsof je een hele gezonde levensstijl hebt en straalt vanbinnenuit”, aldus M.A.C make-up goeroe Tom Pecheux. “We verstoppen geen poriën of sproetjes en verbergen niet wie de persoon onder de foundation is, we halen hiermee gewoon de beste versie van iedereen naarboven”, aldus Pecheux. Ook make-up artists Lyne Desnoyers en Nina Haverkamp bevestigen: waterweight is hét product van het moment. “Iedereen gebruikt het!”

“Waterweight Foundation is een beetje een tweede huid, de foundation doet dienst als een laagje vernis die de huid mooier maakt zonder te doen glimmen”, aldus M.A.C. senior artist Ines Borgonjon. “Het is de superster van deze modeweken”, zegt MUA Val Garland dan weer.

Iedereen, van droge tot vette huid, kan beroep doen op de krachten van de Waterweight Foundation, al is hij niet zo bijster dekkend. Zij die bepaalde imperfecties nog willen verstoppen gebruiken daarvoor best een concealer, maar krijgen sowieso een natuurlijker en gezonder effect dan wanneer ze zouden kiezen voor een meer dekkende formule.

Verdict: Wij vinden de foundation perfect voor overdag (of ook voor ’s avonds, als je gaat voor een natuurlijke look of gezegend bent met een mooie huid) en zijn zeer te spreken over het flacon dat met een handig pipet komt om het product op hygiënische wijze te kunnen aanbrengen met de hand, een sponsje of een penseel. Net zoals veel M.A.C. producten is de foundation beschikbaar in een breed assortiment van 23 huidstinten. Bevat geen parfum.

* Extra: Hoewel SPF in foundation bijzonder handig is, is het belangrijk dat je voldoende van het product gebruikt om je volledige gezicht te beschermen – iets dat met foundation niet vaak gebeurt – en dat je het product elke drie uur opnieuw aanbrengt. Vertrouw dus zeker in zonrijke periodes niet enkel op je foundation om je te beschermen tegen UVA en UVB stralen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content