Deze beautyproducten moet je inslaan in Griekenland

© weekend.be

Souvenirs zijn niet altijd overroepen, zeker wanneer het om verzorgingsproducten gaat. In het buitenland vind je vaak populaire klassiekers aan een lagere prijs dan hier, of ontdek je lokale geheimen die zeker de plek in je koffer waard zijn. Dit zijn de producten die je moet inslaan in Griekenland

Apivita

Apivita brengt al sinds eind jaren zeventig cosmeticaproducten op de markt maar wint pas de laatste jaren aan populariteit aangezien mensen nu meer bezig zijn met wat voor ingrediënten ze op huid en haar smeren. Bij dit Griekse merk bestaat de hoofdmoot van de ingrediëntenlijst uit ingrediënten die door bijen worden aangeleverd (honing, koninginenbrij, propolis), aangevuld met Griekse kruiden. Alle producten van Apivita zijn daarnaast ook vrij van parabenen, siliconen, minerale oliën en chemische verbindingen!

Korres

Dit Griekse beautymerk is niet alleen bijzonder werkzaam én mooi in je badkamer, wie Korres koopt doet ook goed aan de natuur. Het merk gebruikt immers enkel organisch geteelde ingrediënten via boeren die ze zelf financieel en educatief ondersteunen in samenwerking met de landbouwuniversiteit van Athene.

Mastic

De fundering van dit bedrijf is mastiek, een harsachtige substantie die voornamelijk op het Griekse eiland Chios gevonden wordt. Mastiek heeft anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen – andere voordelen kan je hier raadplegen- en vormt de basis voor de Mastic cosmeticalijn die natuurlijke verzorgingsproducten omvat die er even no nonsense uitzien als ze zijn. Niet bijster mooi, wel bijzonder efficiënt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content