Deze 5 ingrediënten zijn mooimakers

© Thinkstock

Lekkere ingrediënten die je looks een boost geven, je hoeft het ons geen twee keer te vertellen om ons te overtuigen. De Amerikaanse Lee Holmes startte een hele tijd geleden met de blog Supercharged Food. Na een eerste boek, lanceerde ze zopas haar tweede boek ‘Supercharged Food: Eat Yourself Beautiful’.

Lekkere ingrediënten die je looks en je gezondheid een boost geven, je hoeft het ons geen twee keer te vertellen om ons te overtuigen. De Amerikaanse Lee Holmes startte een hele tijd geleden met de blog Supercharged Food. Na een eerste boek, lanceerde ze zopas haar tweede boek ‘Supercharged Food: Eat Yourself Beautiful’.

Lee Holmes heeft een missie: ze wil de perceptie van ‘gezond eten kost veel tijd en is moeilijk’ wijzigen. Zelf werd ze in 2006 zwaar ziek en besliste ze om haar drukke levensstijl in de muziekwereld om te gooien.

Holmes reisde de wereld rond en zocht overal naar de voedingsmiddelen die je lichaam een boost geven. Voor het Britse magazine Grazia somde ze vijf mooimakende ingrediënten op uit haar gloednieuwe recepten- en tipsboek ‘Supercharged Food: Eat Yourself Beautiful’.

1. Asperges

Deze groenten bevatten foliumzuur, bestanddelen die je haren laten stralen. Bovendien werken asperges ook vochtafdrijvend, ze sturen overtollig vocht naar buiten.

2. Wortels

Wortels voorkomen, net zoals crèmes met vitamine A en betacaroteen, celbeschadiging en vervroegde veroudering.

3. Komkommer

Als je te veel zout eet, dan houd je veel vocht vast en krijg je onder meer donkere wallen onder je ogen. Om dit tegen te gaan eet je bijvoorbeeld komkommer, dat vochtafdrijvend werkt.

4. Boerenkool

Boerenkool is misschien niet de meest sexy groente, maar het bevat erg veel luteïne dat je ogen laat stralen én vitamine C voor een gezonde huid.

5. Basilicum

Basilicum bevat heel wat ijzer en magnesium, die de bloedcirculatie in je lijf bevorderen. Het bevat ook de essentiële olie eugenol dat hetzelfde ontstekingsremmende effect heeft als aspirine of Ibuprofen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content