Designer beauty: deze ontwerpers hebben hun eigen cosmeticalijn

1 © MARTIN PARR

Een eigen beautylijn of een samenwerking met een cosmeticareus blijft lucratief voor ontwerpers. De vereiste: ze moet bij zijn of haar DNA passen.

1. GUCCI

De lipstick en de luxegeurlijn van het modehuis, The Alchemist’s Garden, zijn nu ook bij ons beschikbaar. De lipsticks knipogen naar het Hollywood van weleer, de onderling combineerbare parfums, geurige oliën en waters hebben boudoirallures.

35 euro voor een lipstick, vanaf 205 euro voor een Acqua Profumata, via debijenkorf.be

2. Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld was net voor zijn dood nog bezig met de start van zijn ‘Parijse’ make-upcollectie met L’Oréal Paris. Zijn team zorgde ervoor dat alles heel erg Karl bleef: zwarte verpakkingen, nude en dramatische kleuren en een vleugje rock chic.

Vanaf 14,99 euro, vanaf 20 september beschikbaar.

Designer beauty: deze ontwerpers hebben hun eigen cosmeticalijn
© L’Oreal Paris

3. Victoria Beckham

De ontwerpster lanceeert huidverzorging, make-up, parfums en wellnessproducten. Ze zijn clean, cruelty-free, natuurlijk, inclusief en zitten verpakt in gerecycleerde materialen.

Verkrijgbaar op victoriabeckham.com

4. TOM FORD

De perfectionist richtte Tom Ford Research op, een onderzoekscentrum dat wetenschap met luxe wil combineren. De eerste producten, het Serum Concentrate en de Cream Concentrate, zijn gebaseerd op zijn onderzoek dat uitwees dat cafeïne de energie en hydratatie van de huid boost.

Vanaf 310 euro, bij Parfuma in Antwerpen.

Designer beauty: deze ontwerpers hebben hun eigen cosmeticalijn
© GF

5. DURO OLOWU

De Britse ontwerper met Nigeriaanse roots ontwierp een capsulecollectie voor Estée Lauder. De Estée Lauder x Duro Olowu Collection is net als haar ontwerpen vrolijk en kleurrijk en mixt prints.

Vanaf 30 euro, beschikbaar op esteelauder.be en bij Galeria Inno in de Brusselse Nieuwstraat.

5
5© NICK KRASZNAI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content