Het rommelt in het kapsalon en daar wil Denemarken iets aan doen. Er is namelijk onenigheid over het prijsverschil voor mannen en vrouwen die kort haar hebben en dit willen laten knippen. Een man met kort haar moet namelijk veel minder betalen dan wanneer een vrouw haar korte lokken laat bijwerken. En daar wil Denemarken iets aan veranderen. De Raad voor Gelijke Kansen in Denemarken heeft beslist dat vrouwen met kort haar dezelfde prijs betalen voor een knipbeurt bij de kapper als mannen met kort haar. Dat schrijft de Huffington Post.

De verontwaardiging over het verschil in prijs begon in februari 2012. Een Deense vrouw met kort haar ging naar de kapper en betaalde hiervoor ongeveer 94 dollar, terwijl een man 76 dollar moest betalen. De vrouw vond het oneerlijk dat een vrouw en man, met dezelfde haarstijl, een verschillende prijs moesten betalen. Het debat laaide op en de kapperszaak reageerde met het argument dat er voor de vrouw andere en meer producten moeten gebruikt worden.

Maar na grondig onderzoek gaf de Raad voor Gelijke Kansen de verontwaardigde vrouw gelijk. De prijzen van dat specifieke haarsalon kwamen niet overeen met het gebruik van producten, maar werden vastgelegd op het geslacht van de klant. En dit is iets wat de Raad voor Gelijke Kansen niet kan aanvaarden en daarom worden de prijzen, voor kort haar, gelijkgetrokken. (LVR)

Het rommelt in het kapsalon en daar wil Denemarken iets aan doen. Er is namelijk onenigheid over het prijsverschil voor mannen en vrouwen die kort haar hebben en dit willen laten knippen. Een man met kort haar moet namelijk veel minder betalen dan wanneer een vrouw haar korte lokken laat bijwerken. En daar wil Denemarken iets aan veranderen. De Raad voor Gelijke Kansen in Denemarken heeft beslist dat vrouwen met kort haar dezelfde prijs betalen voor een knipbeurt bij de kapper als mannen met kort haar. Dat schrijft de Huffington Post. De verontwaardiging over het verschil in prijs begon in februari 2012. Een Deense vrouw met kort haar ging naar de kapper en betaalde hiervoor ongeveer 94 dollar, terwijl een man 76 dollar moest betalen. De vrouw vond het oneerlijk dat een vrouw en man, met dezelfde haarstijl, een verschillende prijs moesten betalen. Het debat laaide op en de kapperszaak reageerde met het argument dat er voor de vrouw andere en meer producten moeten gebruikt worden. Maar na grondig onderzoek gaf de Raad voor Gelijke Kansen de verontwaardigde vrouw gelijk. De prijzen van dat specifieke haarsalon kwamen niet overeen met het gebruik van producten, maar werden vastgelegd op het geslacht van de klant. En dit is iets wat de Raad voor Gelijke Kansen niet kan aanvaarden en daarom worden de prijzen, voor kort haar, gelijkgetrokken. (LVR)