Deautybox; een doosje vol moois

De eerste Deauty box is een feit. Maandenlang keken beautylovers uit naar de eerste beautybox voor België, en het testexemplaar dat wij ontvingen was alvast niet verkeerd.


Deauty is in het leven geroepen om consumenten duidelijkheid te verschaffen in de enorme wereld van cosmetica, waar het ene product het ander constant overschaduwt. Natuurlijk hou je de releases van je favoriete merken angstvallig in de gaten, maar wieweet mis je zo wel een aantal middeltjes van voor jou misschien onbekendere merken die ook wonderen zouden kunnen werken.

Deauty wil vrouwen de kans geven producten op voorhand te testen en te gebruiken om zo een gegronde keuze te maken voor de invulling van hun badkamerkast.

Hoe gaat het precies in zijn werk? Wie interesse heeft neemt een abonnement en ontvangt zo maandelijks een box met (vaak travelsize) producten om te testen. De deskundige mensen bij Deauty maken voor hun abonnees een selectie uit de grote internationale merken, de nichemerken, de nieuwste trends en de tijdloze classics. Het fenomeen was al langer bekend in onder meer de Verenigde Staten, Engeland en buurland Nederland, maar komt nu dus ook naar België onder de naam Deauty. Nieuwsgierige Aagjes konden zich inschrijven om een gratis testexemplaar te ontvangen en samen met heel wat andere vrouwen stelden we ons kandidaat.

Wat arriveerde was een stijlvolle, zwarte doos met het mooie Deautylogo aan de binnenkant geprint, producten netjes afgedekt met een zwart zijdepapier en het geheel bij elkaar gehouden met een lint. Stijlvol met een knipoog naar verwennerij, dus. Ook van de inhoud was onze redactie te spreken:

L’Oréal Professionnel Mythic Oil (Full size)

Redken Full Effect Nourishing Mousse (Travel size)

Clarins Hydra Quench Intensive Serum – (luxe sample van 15 ml)

Essie Size Matters (full size)

Nuxe Eau Démaquillante Micellaire aux 3 Roses (100ml)

De Deauty bevat stuk voor stuk kwaliteitsvolle merken die eigenlijk niets meer te bewijzen hebben. Hoewel ze op hun website zeggen dat er voornamelijk travel sizes gebruikt zouden worden waren wij aangenaam verrast van de uitkomst: 3 full size producten, een rijkelijk gevulde travel size en een luxe sample: de inhoud van deze box is ongeveer het vijfvoud van de maandelijkse abonnementskosten waard.

Wat wij zowel een voor- als nadeel vonden was hoe democratisch de keuze van de producten in zijn werk is gegaan: hydratatie en volume kan iedereen wel gebruiken en de nagellak kwam in een eerder klassiekere tint die niemand wellicht afschrikt. Toch zullen beautylovers die op zoek waren naar ontdekkingen op hun honger blijven zitten, al belooft Deauty in de toekomst meer niche- (en Aziatische) merken te presenteren.

Hoewel de Deautybox ons niet kon verrassen, kon hij wel bekoren. Aan delijst met deelnemende merken te zien mag u nog heel wat moois verwachten.

Een Deautybox komt maandelijks en bevat 4 tot 6 producten (vaak in reisformaat) van uiteenlopende merken. Klinkende namen met wie Deauty alvast in zee zal gaan zijn onder meer Kiehl’s, Clinique, Shu Uemura en Estée Lauder.

Op de website vul je je beautyprofiel in, zodat ze bij verzending rekening kunnen houden met je leeftijd, huidtype en haar. Je kan kiezen voor een maandabonnement, waar je maandelijks €15 euro betaalt (en dus zelf kiest als je een maandje wil overslaan), ofwel ga je meteen voor het jaarabonnement van €165 en krijg je 1 Deautybox gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content