De Spiegel van Sofie: mannengeuren

De Spiegel van Sofie: mannengeuren

Amouage Honour (EDP 50 ml: 165 euro) Het jongste Amouageduo is geïnspireerd op het tragische verhaal van Madame Butterfly uit de bekende opera van Puccini. Honour Man vertelt het verhaal van de zoon die Madame Butterfly achterliet en die in het reine probeert te komen met zijn getormenteerde erleden. Zijn interne spanningen worden vertaald in het contrast tussen de nerveuze opening met kruiden -meer bepaald peper- en de 'aardachtige' basis van hout. Hugo Just Different (EDT 100 ml: 52 euro)

Vijftien jaar geleden lanceerde Hugo Boss Hugo, een frisse varengeur in een groene veldfles die meteen een bestseller werd en dat jaren bleef. Met Hugo Just Different komt er een nieuwe interpretatie, al ruiken wij niet meteen grote verschillen. Gaat het misschien vooral om de zwarte fles?

Dsquared Potion (EDP 50 ml: 57,96 euro) Het klinkt als een toverdrankje dat alle vrouwen doet bezwijken. En zo leest ook het recept van Dsquared Potion: versgeplukte rozenblaadjes, een paar peperkorrels, een flinke scheut patchoeli, een handvol hout, maar vooral veel amber en muskus. Aromatisch, warm en broeierig, dus. Met mate te gebruiken en telkens als u in de stemming bent...

Ferragamo Attimo (EDT 40 ml: 42,71 euro)

Ferragamo's nieuwste wordt verkocht als op en top Italiaans van stijl. En Attimo ruikt ook zo: elegant, niet te zwaar en wat gladjes. Frisse kruidigheid zoals die nu populair is: citrus in de opening, een kruidig hart en een warme basis van hout.

Sisley Eau d'Ikar (EDT 50 ml: 64 euro)

Een parfum dat je vleugels schenkt. Dat suggereert toch de naam Eau d'Ikar. Toch is dit geen ijl, luchtig geurtje, maar een onmiskenbaar mannelijke cocktail van citrusachtige frisheid, bloemige akkoorden en warme accenten van leder, hout en kruiden. De aroma's herinneren aan een sportieve vakantie op het prachtige Corsica, de heimat van de d'Ornano's, de familie achter het merk Sisley.

Carolina Herrera 212 VIP MEN (EDT 50 ml: 63,50 euro) De nieuwe mannengeur van Carolina Herrera 212 Vip Men refereert aan het nachtleven van New York. Ingrediënten die evengoed thuishoren in een cocktail zijn dan ook niet ver weg: wodka, ijsmunt en limoenkaviaar. In de praktijk ruikt het parfum net zo: fris en een tikje zoet. Vanaf oktober verkrijgbaar.

Sofie Albrecht

Amouage Honour - EDP 50 ml: 165 euro

Hugo Just Different - EDT 100 ml: 52 euro

Dsquared Potion - EDP 50 ml: 57,96 euro

Ferragamo Attimo - EDT 40 ml: 42,71 euro

Sisley Eau d'Ikar - EDT 40 ml: 42,71 euro

Carolina Herrera 212 Vip Men - EDT 50 ml: 63,50 euro