Door Sofie Albrecht en Trui Moerkerke

Het oude gebouw dat dit centrum huisvest, oogt streng maar karaktervol. Het voormalige hospitaal kreeg binnenin een hedendaags interieur, maar authentieke elementen als planken vloeren, hoge plafonds met rozetten en dito deuren bleven gelukkig bewaard. De kleedkamer is niet erg ruim, maar het personeel is zo attent om ervoor te zorgen dat er geen bezoekers samen komen. Ik heb een Body Holiday-arrangement geboekt: twee uur privésauna met een massage naar keuze. De privésauna blijkt een ruime, lichte kamer te zijn met douche en een infraroodsaunacabine. Die werkt met een gerichte stralingswarmte, waardoor het even duurt om op temperatuur te komen, maar de laatste vijf minuten is het echt wel zweten geblazen. Een kwartier volstaat, even onder de douche en dan uitblazen in de berg kussens van de ronde snoozekamer, afgescheiden door een wit draadgordijn.

Na een uur komt de masseuse me halen. Bij de receptie was er al verwarring over mijn reservatie, en ook mijn masseuse heeft geen idee wat ik gevraagd heb. Een zwangerschapsmassage? "Chinese massage", zeg ik een beetje verongelijkt terwijl ik mijn buik intrek. De behandelingskamer is ruim en licht en een tikje fris. De naden van de hoes op de ligstoel zijn hier en daar gelost en ik ontdek zowaar een haar van mijn voorgangster. Het meisje snuift haar neus op, een enerverend geluid dat me tijdens de massage herhaaldelijk uit mijn concentratie haalt. Over de Chinese massage weet ze weinig te vertellen, enkel dat het maar een half uur duurt. Omdat mijn arrangement een uur massage bevat, neemt ze er de benen en voeten bij. In plaats van een warme olie gebruikt ze een bodylotion, wat telkens wat koud aanvoelt en me verhindert om weg te soezen. De massage valt nogal licht uit en wanneer ik zeg dat het gerust wat steviger mag, merk ik nauwelijks verbetering. De typische drukpunten in mijn voeten, een vast onderdeel van Chinese massage, blijven grotendeels onaangeroerd. Ook de rest van de massage maakt weinig indruk.

Kader: **

Massage: *

Prijs-kwaliteitverhouding: **

Besluit: de privésauna is een aangename formule om in stilte op adem te komen. Maar de behandeling stelde teleur. Wij betaalden 85 euro voor dit arrangement van twee uur.

Bodywave, Albert Grisarstraat 17, 2018 Antwerpen, www.bodywave.be.

Door Sofie Albrecht en Trui Moerkerke Het oude gebouw dat dit centrum huisvest, oogt streng maar karaktervol. Het voormalige hospitaal kreeg binnenin een hedendaags interieur, maar authentieke elementen als planken vloeren, hoge plafonds met rozetten en dito deuren bleven gelukkig bewaard. De kleedkamer is niet erg ruim, maar het personeel is zo attent om ervoor te zorgen dat er geen bezoekers samen komen. Ik heb een Body Holiday-arrangement geboekt: twee uur privésauna met een massage naar keuze. De privésauna blijkt een ruime, lichte kamer te zijn met douche en een infraroodsaunacabine. Die werkt met een gerichte stralingswarmte, waardoor het even duurt om op temperatuur te komen, maar de laatste vijf minuten is het echt wel zweten geblazen. Een kwartier volstaat, even onder de douche en dan uitblazen in de berg kussens van de ronde snoozekamer, afgescheiden door een wit draadgordijn. Na een uur komt de masseuse me halen. Bij de receptie was er al verwarring over mijn reservatie, en ook mijn masseuse heeft geen idee wat ik gevraagd heb. Een zwangerschapsmassage? "Chinese massage", zeg ik een beetje verongelijkt terwijl ik mijn buik intrek. De behandelingskamer is ruim en licht en een tikje fris. De naden van de hoes op de ligstoel zijn hier en daar gelost en ik ontdek zowaar een haar van mijn voorgangster. Het meisje snuift haar neus op, een enerverend geluid dat me tijdens de massage herhaaldelijk uit mijn concentratie haalt. Over de Chinese massage weet ze weinig te vertellen, enkel dat het maar een half uur duurt. Omdat mijn arrangement een uur massage bevat, neemt ze er de benen en voeten bij. In plaats van een warme olie gebruikt ze een bodylotion, wat telkens wat koud aanvoelt en me verhindert om weg te soezen. De massage valt nogal licht uit en wanneer ik zeg dat het gerust wat steviger mag, merk ik nauwelijks verbetering. De typische drukpunten in mijn voeten, een vast onderdeel van Chinese massage, blijven grotendeels onaangeroerd. Ook de rest van de massage maakt weinig indruk. Kader: ** Massage: * Prijs-kwaliteitverhouding: ** Besluit: de privésauna is een aangename formule om in stilte op adem te komen. Maar de behandeling stelde teleur. Wij betaalden 85 euro voor dit arrangement van twee uur. Bodywave, Albert Grisarstraat 17, 2018 Antwerpen, www.bodywave.be.