Er is sinds kort een nieuwe behandeling tegen rimpels op de mark, Frotox. Hierbij worden de zenuwen als het ware bevroren. dat schrijft The Daily Mail.

Je rimpels verlammen met Botox is al een tijdje geen taboe meer, meerdere sterren geven toe dat ze zich af en toe een injectie laten zetten voor een rimpelvrij gezicht. Alhoewel het veilig is schrikt het gebruik van botulinetoxine, een soort gif dat de rimpels verlamt, nog steeds veel mensen af. Bij Frotox wordt er geen gif gebruikt maar wordt er vloeibaar stikstof in het voorhoofd gespoten om de rimpels te laten bevriezen.

Nog in de beginfase Het product wordt net zoals bij Botox in de zenuw gespoten. De zenuw gaat door de koude in een soort van winterslaap zodat de spieren relaxen en de rimpels verdwijnen. Frotox, ook wel bekend als Cooltox, wordt gecommercialiseerd door het merk Iovera en kreeg zopas zijn CE certificaat van Europa. De techniek is dus legaal in Europa maar hij staat nog in zijn kinderschoenen. Wel is al geweten dat Frotox dezelfde bijwerkingen heeft als Botox zoals hoofdpijn en roodheid. Omdat het een vrij nieuwe methode is weet men nog niet hoe de huid op lange termijn zal reageren op de koude. Koudetherapie, waarbij het lichaam in een speciale cabine wordt blootgesteld aan een extreem lage temperatuur, wordt wel al gebruikt om vb. cellulitis en chronische pijn tegen te gaan.

Korte termijn
De behandeling wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg en duurt dertig seconden per zenuw. De naalden zijn bevroren op een temperatuur van -80°celcius en de techniek wordt twee tot acht keer herhaald naargelang de huid van de patiënt. De zenuwen hebben een aantal maanden nodig om terug op te warmen want net zoals bij Botox duiken de rimpels vroeg of laat weer op. Een Frotox behandeling duurt ongeveer tien minuten en wordt rond de 400 euro geschat. (AV)

Er is sinds kort een nieuwe behandeling tegen rimpels op de mark, Frotox. Hierbij worden de zenuwen als het ware bevroren. dat schrijft The Daily Mail.Je rimpels verlammen met Botox is al een tijdje geen taboe meer, meerdere sterren geven toe dat ze zich af en toe een injectie laten zetten voor een rimpelvrij gezicht. Alhoewel het veilig is schrikt het gebruik van botulinetoxine, een soort gif dat de rimpels verlamt, nog steeds veel mensen af. Bij Frotox wordt er geen gif gebruikt maar wordt er vloeibaar stikstof in het voorhoofd gespoten om de rimpels te laten bevriezen. Nog in de beginfase Het product wordt net zoals bij Botox in de zenuw gespoten. De zenuw gaat door de koude in een soort van winterslaap zodat de spieren relaxen en de rimpels verdwijnen. Frotox, ook wel bekend als Cooltox, wordt gecommercialiseerd door het merk Iovera en kreeg zopas zijn CE certificaat van Europa. De techniek is dus legaal in Europa maar hij staat nog in zijn kinderschoenen. Wel is al geweten dat Frotox dezelfde bijwerkingen heeft als Botox zoals hoofdpijn en roodheid. Omdat het een vrij nieuwe methode is weet men nog niet hoe de huid op lange termijn zal reageren op de koude. Koudetherapie, waarbij het lichaam in een speciale cabine wordt blootgesteld aan een extreem lage temperatuur, wordt wel al gebruikt om vb. cellulitis en chronische pijn tegen te gaan. Korte termijn De behandeling wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg en duurt dertig seconden per zenuw. De naalden zijn bevroren op een temperatuur van -80°celcius en de techniek wordt twee tot acht keer herhaald naargelang de huid van de patiënt. De zenuwen hebben een aantal maanden nodig om terug op te warmen want net zoals bij Botox duiken de rimpels vroeg of laat weer op. Een Frotox behandeling duurt ongeveer tien minuten en wordt rond de 400 euro geschat. (AV)