De nagellakkleuren voor deze zomer

Knallende kleuren, dat is de constante in de zomercollecties nagellak van verschillende cosmeticamerken. Gaat Dolce&Gabbana nog voor pasteltinten, dan bestaan de collecties van Dior, Essie en Deborah Lippmann uit een variatie aan opvallende kleurtjes. We geven een overzicht van de must-have nagellaktinten voor deze zomer.

De ‘Hey,sailor!’ collectie van M.A.C. bevat een nagellak in een vurig rode, een witte kleur en een gouden kleur. Laat je niet misleiden door de blauwe strepen op de flesjes. Aan de nagellak in het flesje komt geen streep blauw te pas.

De zomercollectie van Essie bestaat uit zes kleurrijke tinten die variëren van limoengroen tot zuurstokroze. Met namen als ‘mojito madness’ en ‘bikini so teeny’ doen ze verlangen naar de zomer. Van een lichtblauwe denimtint met spikkels tot een warme fuchsiatint, voor ieder is er wat wils.

Ook de namen van de zomercollectie van Deborah Lippmann laten de verbeelding de vrije loop. Is ‘I kissed a girl’ nog een zachtroze nagellak, dan staat ‘Party girl’ voor knaloranje.

Met de bordeauxrode nagellak ‘I’m Really not a Waitress’ lanceerde O.P.I. het idee om opvallende namen te bedenken voor de verschillende tinten in hun nagellakcollectie. Ook voor de Holland-collectie komt O.P.I met namen als ‘Did you ear about Van Gogh?’ en ‘I don’t give a Rotterdam’. De twaalf nagellakken zijn heel uiteenlopend van kleur. Van lichtroze over donkerbruin tot knaloranje, er is geen lijn terug te vinden in de Holland-collectie van O.P.I.

Vier knallende kleuren vormen samen de ‘Dior Summer Mix’. De nagellak ‘Cosmo’ leunt het dichtst aan bij de roze kleur van een watermeloen of een cosmopolitan. ‘Lagoon’ is een blauwe opvallende nagellak, al zou de term ‘fluo’ hier verkeerd gekozen zijn. Acapulco staat voor een warme variant op het mimosageel van vorig seizoen en de kleur van de nagellak ‘calypso’ doet denken aan het gelijknamige ijsje.

Dolce&Gabbana brengt eveneens een kleurrijke nagellakcollectie uit, maar met de focus op pasteltinten houden ze het iets rustiger dan de voorgaande merken. Door in de ‘bouquet’-collectie ook een muntkleurige nagellak uit te brengen zitten ze pal op de trend. Lila, lichtroos, citroengeel, anijs- en aquablauw maken de kleurrijke collectie compleet.

Voor een modieus muntkleurig laagje op je nagels, kan je trouwens ook terecht bij Pronails. Zo ook voor knallende oranje en roze nagellaktinten, een variatie aan blauwe nagellakkleuren en een eerder subtiele crème- en lichtbruine nagelverf. Hoe de campagnefoto’s van dit cosmeticamerk tot stand kwamen kan je hieronder bekijken. En ja, dat is inderdaad Paulien Riemis, een van de finalistes van de Knack Weekend Blog Awards, in de hoofdrol.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content