De mascaratest

Bent u op zoek naar volle wimpers? Onze beautyspecialist Sofie Albrecht testte zes mascara’s die u daarbij kunnen helpen.

Bent u op zoek naar volle wimpers? Onze beautyspecialist Sofie Albrecht testte zes mascara’s die u daarbij kunnen helpen.

HR LASH QUEEN SEXY BLACKS (31,50 EURO)
Belooft: volume en krul.
Onze mening: Deze mascara heeft een gebruiksaanwijzing: met de platte zijde breng je de formule zo dicht mogelijk tegen de wimperbasis aan, waarna je met een draaibeweging door je wimpers gaat zodat de gebogen zijde de wimpers kan verlengen en krullen. De wimpers blijven soepel, zodat je vlot kunt bijwerken. Niet dat dat nodig is, ’s avonds zat er nog steeds een flinke krul in. Een aanrader voor wie over een ruim budget en niet al te korte wimpers beschikt.
In de parfumerie

BOURJOIS MASCARA VOLUMIZER (14,90 EURO)
Belooft: tot elf keer meer volume zonder klonters.
Onze mening: Deze tweestappenmascara bestaat uit een borsteltje dat bij stap één door een nauwe huls gaat, zodat er weinig formule meegaat en de wimpers vooral worden gescheiden en verlengd. Bij stap twee is de huls breder zodat er meer formule op de wimpers komt en die bijgevolg dikker ogen. Elf keer dikker lijkt ons overdreven, maar je kunt verschillende lagen achtereen aanbrengen omdat de formule soepel blijft.
Bij Di & Kruidvat

L’OREAL VOLUME MILLION LASHES (15,99 EURO)
Belooft: Mooi gescheiden en tot drie keer dikkere wimpers.
Onze mening: De borstel lijkt me iets te dik voor kortere wimpers, maar bereikt wel veel wimpers en verlengt zichtbaar. Bijwerken achteraf gaat minder vlot omdat de formule wat verhardt.
Grootdistributie
CLINIQUE HIGH LENGHTS MASCARA (21 EURO) Belooft: Lengte.
Onze mening: Het kromme kammetje lijkt op het eerste gezicht niet zo handig en vraagt enige oefening. Plaats de kam zo dicht mogelijk tegen de wimperbasis en haal hem in een buitenwaartse draaibeweging door de wimpers. In het begin komen er wat klontertjes mee, die je echter gemakkelijk uitwerkt door verschillende keren over de wimpers te gaan. Daarna heb je mooi gescheiden wimpers die de hele dag standhouden. ’s Avonds gaat de mascara er gemakkelijk af met lauw water, waardoor hij onze favoriete reisgenoot werd. Ideaal ook voor mensen met gevoelige ogen.
Parfumerie

MAYBELLINE COLLOSAL 100% BLACK (12,99 EURO)
Belooft: Verzorging, volume en krul in intens zwart.
Onze mening: De dikke borstel geeft veel formule af waardoor het op kortere wimpers wat moeilijk werken is. De kleur is een tikje zwarter, maar van de beloofde krul valt weinig te bespeuren. De formule verhardt, waardoor achteraf bijwerken minder vlot gaat.
Grootdistributie

M.A.C. HAUTE & NAUGHTY LASH (22 EURO) Belooft: Volume en krul.
Onze mening: Deze tweestappenmascara levert volume op maat. Met de eerste stap geeft de borstel meteen een mooie krul en net genoeg formule om de wimpers te scheiden en te verlengen. In stap twee worden de wimpers voller. De mascara houdt de hele dag, brokkelt niet af en blijft soepel zodat je gemakkelijk kan bijwerken. Onze favoriet uit de reeks.
www.maccosmetics.com

Vanaf oktober in de M.A.C. boetiek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content