Raf Simons' eerste prêt-à-portercollectie voor modehuis Dior werd vaak omschreven als sexy minimalisme, maar aan de make-up was alvast niets minimalistisch te noemen. Kleur, glans en schittering; make-up artieste Pat McGrath haalde dit seizoen werkelijk alles uit de kast.

McGrath, die al enkele seizoenen de make-up voor de Dior-modellen verzorgt, vertelde aan Style.com dat het Dior-meisje "van kleding en make-up houdt". Ze ontwierp een look die ze de techno-butterfly noemde en die anders was voor ieder model, een huzarenstukje als je weet dat er in de Diorshow zo'n 55 meisjes meeliepen.

Aangezien ze per sé voor iedereen een unieke oogopslag wilde, was McGrath van half negen 's ochtends bezig om de modellen tegen half drie in de namiddag klaar te krijgen voor de catwalk. Ze gebruikte een crèmige oogschaduw gemengd met extra pigment om het gesatureerde effect te verkrijgen en kleefde verschillende Swarovski-kristallen over het hele ooglid waardoor er een wonderlijke mix van kleur en textuur ontstond.

Idee om deze look naar jezelf te vertalen; hou je kleding sober maar elegant en kleef enkele gekleurde steentjes in je ooghoek. Want we zijn allemaal wel een beetje een Dior-meisje. (KS)

Raf Simons' eerste prêt-à-portercollectie voor modehuis Dior werd vaak omschreven als sexy minimalisme, maar aan de make-up was alvast niets minimalistisch te noemen. Kleur, glans en schittering; make-up artieste Pat McGrath haalde dit seizoen werkelijk alles uit de kast. McGrath, die al enkele seizoenen de make-up voor de Dior-modellen verzorgt, vertelde aan Style.com dat het Dior-meisje "van kleding en make-up houdt". Ze ontwierp een look die ze de techno-butterfly noemde en die anders was voor ieder model, een huzarenstukje als je weet dat er in de Diorshow zo'n 55 meisjes meeliepen. Aangezien ze per sé voor iedereen een unieke oogopslag wilde, was McGrath van half negen 's ochtends bezig om de modellen tegen half drie in de namiddag klaar te krijgen voor de catwalk. Ze gebruikte een crèmige oogschaduw gemengd met extra pigment om het gesatureerde effect te verkrijgen en kleefde verschillende Swarovski-kristallen over het hele ooglid waardoor er een wonderlijke mix van kleur en textuur ontstond. Idee om deze look naar jezelf te vertalen; hou je kleding sober maar elegant en kleef enkele gekleurde steentjes in je ooghoek. Want we zijn allemaal wel een beetje een Dior-meisje. (KS)