De lipsticktest

Bent u op zoek naar een verleidelijke mond? Onze beautyspecialist testte zes lipsticks die u daarbij kunnen helpen.

ROUGE DIOR (32,50 EURO)
Tyen, Dior’s make-upman, dook in de archieven en ontwikkelde een reeks van 32 kleuren geïnspireerd op evenveel haute couture jurken. Rouge Dior combineert een aangename, verzorgende crèmetextuur met intense kleur. Grote troef van het gamma is het ruime kleurenpalet, waar iedereen wel zijn gading vindt.
In de parfumerie

HELENA RUBINSTEIN WANTED ROUGE (30 EURO)
Designer Hervé van der Straeten tekende de luxueuze houder met high tech kliksysteem. Binnenin ontdekken we een hydraterende lipstick die nauwelijks geurt die in dekkende, stralende kleuren met satijnglans bestaat die elke huidstint zouden flatteren.
Parfumerie

CLARINS ROUGE PRODIGE (22,50 EURO)
Deze lipstick heeft een hydraterende formule die comfort geeft zonder te plakken. De kleur is intens en glanzend en heeft de gemiddelde hechtkracht van een tweetal uur.
Parfumerie

YSL ROUGE PUR COUTURE (29,70 EURO)
YSL staat bekend om zijn intense kleuren en die reputatie bevestigt het huis met zijn nieuwste lipstick. Het gamma bevat 18 tinten, die erg flashy ogen maar draagbaar blijken. Apart zijn de witte en zwarte lipstick, die je over andere kleuren kan dragen, om ze te verlichten of een tikje mysterieuzer te maken. Erg couture is ook de goudkleurige huls met logo, dat ook op de lipstick zelf is gegraveerd.
Parfumerie

M.A.C. PRO LONGWEAR LIPCREME (20 EURO, 12 T)
Doorgaans is het kiezen tussen een comfortabele, hydraterende textuur, die bijgevolg moeilijker hecht en snel vervaagt, of een lang houdende formule, die de lippen gemakkelijk uitdroogt. M.A.C. slaagt er in om een lang houdende formule in een crèmetextuur te gieten. De lipstick glijdt over de lippen en voelt wat vochtig aan. Na enkele seconden verdampen de siliconen en blijft het pigment gefixeerd op de lippen, wat een enigszins matte kleur geeft die een tikje plakkerig aanvoelt. Houdt beduidend langer dan een doorsnee lipstick, maar bleek niet lunch-proof.

THE BODY SHOP DELIPSCIOUS SHEER LIP COLOUR (9T, 11 EURO)
Dit is een kruising tussen gloss en lipstick qua resultaat: een eerder transparante, glanzende kleur die de hechtkracht heeft van een lipstick (gemiddeld een tweetal uur). De kleuren lijken te smelten op de lippen, die een verzorging krijgen met bosbessenolie, community trade-cacaoboter en granaatappelolie.
thebodyshop.com

Klik hier voor meer lipsticktips

Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content