De leukste wellness-centra ter wereld

De leukste wellness-centra ter wereld

Binnen Europa viel de keuze op het Parkhotel Richmond (Tsjechië), Brenner's Park-Hotel & Spa (Duitsland), Kiraly Bath (Hongarije), de Blue Lagoon Spa (IJsland), Lisdoonvarna Spa Wells & Health Centre (Ierland), Fonteverde Natural Spa Resort en Hotel Weihrerhof (Italië), plus de Cagaloglu Hammam en het Cekirge Meydani in het Kervansary Hotel (Turkije).

Al Maha Desert Resort & Spa in de Verenigde Arabische Emiraten. Eén van de vijf bestemmingen in Afrika & het Midden-Oosten. Ligt in de woestijn en is een heiligdom voor de lokale bedoeïenen.

Het Ashiyana Tropical Retreat Center op de Mandrem Beach, net iets boven het Indiase Goa. Befaamd om? Yoga, ecolodges, meditatie en rust.

De Blue Lagoon Spa in IJsland. Natuurlijke bronnen met een meer tjokvol mineralen en algen. Geselecteerd in de Top 50 omwille van de onweerstaanbare setting.

Brenner's Park-Hotel & Spa in Baden-Baden. Een klassieker uit het Duitse Zwarte Woud. Kon een groot stuk van zijn 19de eeuwse charme bewaren maar koppelt daar moderne technieken voor wellness aan.

Cekrge Meydani in het Kervansary Hotel (Turkije). Een oude Romeinse warmwaterbron, later een rustplaats voor karavanen en lokale behandelingen. Daarvoor ga je zelfs naar de godvergeten stad Bursa.

Met de Cagaloglu Hammam in Istanbul heeft Turkije twee wellness-bestemmingen in de Top 50. Ligt vlak bij de Aya Sofia en zowel Florence Nightingale als de Duitse keizer Wilhem II lagen hier op het marmer en op de divans.

De Polynesian Spa op de oevers van het Lake Rotorua. Ligt goed 200 kilometer onder Auckland (Nieuw-Zeeland) midden in een cluster van 26 vulkanische bronnen. Ook befaamd voor zijn modder en& romantiek.

Rayavadee11946898670281194690360032_KW_v2

Rayavadee Hotel & Spa bij Krabi (Thailand). Dit is één van de weinige centra die afhangen van een groot hotel, maar toch de selectie haalden. Het Rayavadee maakt deel uit van de Leading Hotels of the World en kreeg de vermelding dankzij een onberispelijke service en feeërieke ligging.

Het Parkhotel Richmond vind je in het Tsjechische Karlovy Vary. Oud huis van vertrouwen op de oevers van de rivier Tepla. Zoniet alles, dan toch veel draait hier dus rond water.

Onverwachte bestemming: Nepal. Shivapuri Village kijkt uit op de toppen van de magische Himalaya. Back to basics met veel yoga, meditatie en bezinning in een onwaarschijnlijke setting.

De Wat Po in Bangkok biedt onderdak aan de Thai Traditional Medical and Massage School. In deze grootste tempel van de hoofdestad ontstond de Thaise massage. Vooral in trek bij cursisten van deze klassieke massagevorm, reflexologie en aromatherapie.