De leukste jobs in de beautysector

© Thinkstock

Parfums keuren, nagellak testen…Dit zijn dé coolste jobs in de beautysector.

Bij elk product dat je gebruikt, hoort ook iemand die het heeft uitgevonden of de naam heeft bedacht. Van parfums samenstellen tot nagellak testen, dit zijn de leukste jobs in de beautysector.

Productnamen bedenken

Suzi Weiss-Fischmann is de Artistieke Directeur bij OPI en de bedenker van de gevatte namen die hun nagellakjes meekrijgen. Ze maakt deel uit van OPI familie – letterlijk, want OPI is een familiezaak – en heeft al sinds 1989 elke kleur van het merk bedacht.

Ze werkt onder meer in het labo waar ze nieuwe kleuren samenstelt en test. “Probeer een niche markt te vinden en uit te dokteren waarin jij een verschil kan maken”, is de raad die ze meegeeft aan Refinery29.

Parfums samenstellen

Je hoeft uiteraard niet in de sector geboren te zijn om er je beroep van te maken. Simon Constantine is het hoofd van de parfumafdeling bij Lush waar ze begon te werken na een opleiding aan de kunstacademie. Ze vervolledigde die ervaring met een cursus in parfums ontwerpen.

“Parfums creeëren is iets heel bijzonder, het gebeurt vaak dat mensen heel emotioneel reageren op een nieuwe geur omdat die hen aan iets of iemand doet denken. Het is heel bijzonder dat ik dat kan meemaken”, aldus Simon. Ze geeft ten slotte nog de raad mee om je niet te laten tegenhouden door een gebrek aan dure diploma’s. “De sector heeft creatieve mensen nodig die durven vooruitdenken en risico’s te nemen.”

Trendwachter

“Mensen vragen me vaak hoe het mogelijk is dat wij iets kunnen voorspellen twee jaar op voorhand”, zegt Roseanna Robert, de Directeur van kleurentrends bij The Color Association of the United States.

Haar job bestaat erin om zoveel mogelijk te kijken naar stabiele factoren die zullen meespelen in de komende jaren en op basis daarvan de trends proberen te voorspellen. Omdat te doen moet ze ook veel reizen, naar alle hoeken van de wereld. Lijkt ons best een fijne job dus. Zelf heeft Robert mode communicatie gestudeerd en was ze vooral heel gemotiveerd en geïnspireerd om in de sector binnen te geraken.

Nagelspecialist

Naomi Yasuda is een nagelspecialiste bij de A-list en werkt vaak samen met actrices en modellen waar ze haar creaties kan op loslaten. “Ik ben een schoonheidsspecialiste opleiding gevolgd in Japan, maar mijn nageltechnieken heb ik mijzelf aangeleerd”, zegt ze.

Deze job vergt veel creativiteit en geduld om de juiste technieken onder de knie te krijgen. “Veel oefenen is de boodschap. Doe het omdat je het graag doet, omdat het je passie is.” (RDM)

Bron: Refinery29

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content