De Hollywoodkleur van het moment is platinablond

De Hollywoodkleur van het moment is platinablond
Kim Kardashian © Instagram Kimkardashian

De drang naar platinablonde lokken bij de sterren valt op. Recentelijk gingen nog een reeks beroemdheden die ook opteerden voor een plotse witblonde hairdo, het duo Kardashian-Leto vooraf. Deze iconische Hollywoodkleur is unisex. niet enkel vrouwen worden namelijk gespot met de haarkleur, ook mannen moeten niet onderdoen wat betreft de witblonde hype.

De trend is terug van nooit weggeweest. Hollywoodsterren van vroeger zoals Jean Harlow, Mae West, Marilyn Monroe en ook meer recente sterren waaronder Eminem, Britney Spears en Gwen Stefani, maakten eerder al van de haarkleur hun signatuurlook. Een overzicht van de recentste platinablonde kapselveranderingen van de meest besproken sterren van het moment.

LD

Kim Kardashian © Instagram kimkardashian

De beslissing van Kim om na haar kortere snit naar platinablond te gaan, is ongetwijfeld goed uitgedacht. Ze wil zich, net als echtgenoot Kanye en halfzusje Kendall voorgoed positioneren als een modesymbool en trendsetter, en niet iemand die via welgesteldheid haar weg in het wereldje vond. Wat weinig mensen zich herinneren, is dat ze in 2013, tijdens de opkomst van de ombre, één van de eerste beroemdheden was die voor de befaamde haartechniek ging, en die trend zindert nu nog steeds na.

Jared Leto © Instagram jaredleto

Ook mannen moeten niet onderdoen wat betreft de hype. Acteur en zanger Jared Leto kon met zijn lange, verzorgde ombre lokken rekenen op jaloezie van veel vrouwen. Nadat hij recent de schaar erin zette voor een nieuwe filmrol, ging ook hij nu voor platinablond. Wat betreft timing koos Leto voor een ongelukkig moment. Vrijwel alle media-aandacht werd gevestigd op de haar make-over van Kim Kardashian.

Lena Dunham © Instagram lenadunham

De Girls-bedenkster en schrijfster maakte haar platinablonde haar make-over afgelopen zomer bekend via een selfie op Instagram. Met het bijschrift "Verandering is goed" lichtte ze haar nieuwe bijgeknipt korte snit toe.

Justin Bieber © Instagram justinbieber

Eind vorig jaar werd de 21-jarige zanger Justin Bieber in de straten van Beverly Hills gespot met een kort witblond kapsel. Bieber maakte abrupt komaf met zijn signatuurkapsel en ging niet enkel voor een nieuwe, meer warrige snit, maar opteerde ook voor platinablond.

Emma Roberts © Instagram emmaroberts

Ook de charmante AHS-actrice Emma Roberts gaat tegenwoordig door het leven met een platinablonde hairdo. Ze ging al eerder voor blond, maar enkele weken geleden switchte ze naar witblonde lokken.

Adam Levine © REUTERS

Maroon 5-leadzanger verraste vorige lente met zijn blond gekleurde korte coupe. Naar eigen zeggen kreeg de zanger in zijn persoonlijke kring veel negatieve commentaar op zijn nieuwe snit. Het duurde dan ook niet lang vooraleer Levine opnieuw naar zijn oorspronkelijke haarkleur terugkeerde.